Dortmund – Van 15 tot en met 18 juni vonden in en om Dortmund (Duitsland) de Ruhrgames plaats. Tijdens dit tweejaarlijks jeugdevenement wordt in een internationaal deelnemersveld in bijna 20 verschillende sporten gestreden om de prijzen. Voor het deelnemen aan het atletiektoernooi voor jeugd onder de 16 jaar moesten bepaalde limieten behaald zijn. De 14-jarige Danara Stoppels had zich geplaatst voor de onderdelen speerwerpen en kogelstoten.

In het veld van deelneemsters uit Duitsland, Frankrijk en Nederland begon Danara het speerwerpen sterk met een worp van 38.99m, goed voor de koppositie. Ze bleef goed werpen en verbeterde in de laatste worp haar afstand nog naar 40.71m. Ruim voldoende voor de eerste plaats. Met deze afstand staat Danara ook bovenaan in de Nederlandse ranglijst, wat betekent dat er dit seizoen nog geen enkel meisje van 14 en 15 jaar verder heeft geworpen met de speer van 500 gram.

Direct na het speerwerpen moest Danara door naar kogelstoten. Waarschijnlijk was de concentratie weg, want dit ging niet helemaal goed. Ze bleef ruim onder haar persoonlijke record en werd 12e.

Over 2 weken gaat Danara meedoen aan de Nederlands Kampioenschappen voor B Junioren (15 en 16 jaar). Hier heeft ze zich geplaatst voor het kogelstoten, discuswerpen en speerwerpen.

Advertenties