Danara Stoppels tweede op NK in Apeldoorn

Apeldoorn – Afgelopen weekend werden in de mooie indoor atletiekhal Omnisport in Apeldoorn de nationale kampioenschappen atletiek gehouden voor C- en D-junioren. Danara Stoppels, uitkomend voor Groningen Atletiek, heeft hier bij de meiden 12 jaar een zeer fraaie 2e plaats behaald bij het verspringen.

Danara maakte er een zeer spannende wedstrijd van. Bij de voorronde, waar 40 meiden aan meededen, plaatste ze zich zonder problemen als 5e voor de finale. In deze finale krijgen de springers 3 pogingen om bij de beste 8 te komen, deze 8 meiden mogen dan nog drie keer springen voor de medailles. Danara begon met twee foutsprongen,maar ze hield haar zenuwen in bedwang en in de 3e poging lukte het haar een afstand te springen van 4.52m. Met deze afstand plaatste ze zich als 2e voor de laatste 3 pogingen. In de allerlaatste poging sprong een tegenstander 4.56m, waardoor Danara naar de 3e plek zakte. Maar Danara gooide nog één keer alles eruit en sprong ook 4.56m. Omdat Danara een betere 2e poging neer had gezet mocht zij het zilver in ontvangst nemen.

Naast het verspringen deed Danara ook mee bij het kogelstoten en hoogspringen. Met de kogel behaalde ze een 9e plaats en met hoogspringen een 7e plaats.

Back to top button