Damsters delen ideeën en tijdens eerste Burgertop in Appingedam

Appingedam – In sporthal Eelwerd vind vandaag een grote burgertop plaats. Ongeveer tweehonderdvijftig willekeurig geselecteerde inwoners van Appingedam praten over de stad Appingedam en zullen ideeën bedenken voor de toekomst hoe ze de stad leefbaar en aantrekkelijk kunnen houden, en hoe ze daar samen met de gemeente vorm aan kunnen geven.

Waarom deze burgertop?
In de moderne samenleving willen en kunnen steeds meer mensen zelf hun zaken regelen, ook in de eigen omgeving. Er is al veel burgerkracht in de stad, in wijken, buurten en verenigingen, en daar moet op worden voortgebouwd. Hoe kan die burgerkracht verder versterkt worden?

De gemeente Appingedam zal bovendien over een aantal jaren waarschijnlijk opgaan in een grotere gemeente. Hoe groot precies is op dit moment nog niet bekend. Maar wel duidelijk is dat het gemeentebestuur in dat geval niet meer zo dichtbij zal zijn als nu. Wat betekent dat voor de Damsters? Hoe kunnen inwoners in een grotere gemeente toch invloed houden op hun eigen omgeving, maar ook in contact blijven met het gemeentebestuur? Welke vorm past het beste bij Appingedam en de Damsters? Hoe kan tegelijkertijd het beste worden aangesloten bij de eigen kracht van de inwoners? Hoe kan die georganiseerd worden? Damsters weten immers zelf het beste wat goed is voor de stad.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”558″]

Back to top button