Taekwon-do Academie Jan Ekema breekt alle records op Open Britse Kampioenschappen

Derby – Taekwon-do Academie Jan Ekema uit Appingedam heeft afgelopen weekend in het Engelse Derby zestien podium plaatsen behaald. Zijn pupillen waren goed voor negen Britse titels, twee keer zilver en vijf keer brons. Daarmee heeft de Damster taekwon-do school alle records gebroken want nooit eerder haalde Ekema zoveel prijzen op het toernooi in Engeland.

‘Uitzonderlijke prestatie’
‘Dit is uitzonderlijk’ zegt Jan Ekema. ‘Ik had dit niet verwacht omdat er dit jaar veel veranderd is in de poule-indeling van mijn leerlingen. Zo zijn er een aantal jeugdleden voor het eerst gaan draaien in de juniorencategorie en zijn er van de junioren een paar doorgestroomd naar de senioren. Voor deze sporters is het dan extra moeilijk zich staande te houden door de ervaring die anderen al hebben in die klasse’.

Open Britse Kampioenschappen
De Open Britse Kampioenschappen trok dit jaar ruim veertienhonderd deelnemers en is daarmee het grootste toernooi van het Verenigd Koninkrijk. Voor Ekema is het de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Ekema: ‘Omdat er veel goede vechters in Engeland rondlopen, leren we daar veel van. Bovendien zijn de poules veel groter dan in Nederland, dat maakt het een echte uitdaging.’

Beste Damster: Lennart Blauw
Ekema is trots op al zijn pupillen toch springt er eentje tussenuit. De zeventienjarige Lennart Blaauw uit Appingedam. De scholier haalde naast brons in de categorie stijlpatronen ook goud tijdens het sparren. ‘Lennart is een hele slimme vechter. Hij is in de afgelopen jaren ontzettend gegroeid. Hij steeg vandaag boven zichzelf uit’ zegt zijn trainer.

Negen keer goud
Naast het goud van Blauw hebben ook Joyce van der Veen, Lisa de Bruin, Sjoerd van der Veen, Juan Knoppel, Patrick van Wijk, Sharyl van Wijk, Suzanne Stoppels en het damesteam de Engelse titel behaald. Zilver was er voor Anna Ekema en Savannah Oorlog. Silvian van Wijk, Lennart Blauw, Anuscha Molenberg, Juan Knoppel en het herenteam gingen met brons naar huis.

Back to top button