Damster Stadsmunt uitgereikt aan Stichting Weer- en Sterrenkunde

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra van de gemeente Appingedam heeft op woensdag 3 oktober de Damster Stadsmunt uitgereikt aan de Stichting Weer- en Sterrenkunde. De uitreiking vond plaats in centrum Kabzeël tijdens een feestelijke bijeenkomst ter ere van het 40-jarig bestaan van de stichting.

Meerdere sterrenkijkdagen en lezingen door vooraanstaande wetenschappelijke sprekers weet de Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond ieder jaar weer in Appingedam te organiseren. De stichting wil daarmee de weer- en sterrenkunde onder de aandacht brengen van een breed publiek.

Maansteen
Tijdens de feestelijke bijeenkomst werden oud-bestuursleden Wim Zanstra en Marga Heeres bedankt voor hun jarenlange inzet. Zanstra wist geregeld bijzondere lezingen en voorwerpen naar Appingedam te halen. Tijdens het 10-jarig jubileum werd bijvoorbeeld een stukje maansteen dat door De Apollo 15 was meegenomen van de maan te zien tijdens een expositie in Appingedam.

40-jarig bestaan reden voor Stadsmunt
Burgemeester Anno Wietze Hiemstra: “De stichting voorziet in een regionale behoefte. Het is bijzonder knap dat deze stichting al 40 jaar erin slaagt lezingen en tentoonstellingen in Appingedam te organiseren. Het toekennen van de Damster Stadsmunt is dan ook meer dan verdiend”.  Wim Zanstra en Marga Heeres namen de Stadsmunt namens de stichting in ontvangst.

Erepenning
In 1985 is de Damster Stadsmunt ingesteld als een erepenning voor personen of groepen die op cultureel, sportief of sociaal gebied een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap. De eerste Stadsmunt werd op 13 september 1985 uitgereikt aan de Gereformeerde Kerk in verband met het 150-jarig bestaan. De onderscheiding werd voor de 41ste keer uitgereikt.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1768″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button