fbpx
11 C
Delfzijl
24 oktober 2020 11:52

Damster Hinsz-orgel festival Nicolaïkerk

Appingedam – In het kader van het Damster Hinsz-orgel festival ter gelegenheid van de restauratie en uitbreiding van het Hinsz-orgel in de  Nicolaïkerk worden in augustus/september nog de volgende activiteiten georganiseerd.

Op 4 en 18 augustus van 11.30 tot 12.00 uur zorgt de cantor-organist Vincent Hensen met behulp van de techniek ervoor dat de bezoeker bijna bij de organist op de bank zit, en toch het orgel hoort op zijn best, namelijk vanuit de kerk. Vincent vertelt, laat zien en horen wat er nou zo bijzonder is aan dit orgel. Op 11 augustus geven Pieter Pilon(Groningen) en op 1 september Adolph Rots(Garrelsweer), twee regionale top-organisten, telkens van 11.30 tot 12.00 uur een Marktconcert.

Tijdens dit concert, vernoemd naar de wekelijkse warenmarkt rondom de Nicolaïkerk, zullen deze organisten het orgel in al zijn facetten laten horen. Al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk.

 

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen bij minderjarige jongen

Appingedam - Handhavers hebben donderdagmiddag bij een minderjarige jongen in Appingedam een hoeveelheid illegaal zwaar vuurwerk aangetroffen. De politie werd erbij gehaald...