Dames Volleybalvereniging Trias te sterkt voor Donitas dames 7

Groningen – Voor pas de derde uitwedstrijd van het seizoen reisden de dames van vv Trias dames 1 afgelopen zaterdag af naar Groningen. De tegenstander van deze week: de studentes van Donitas dames 7. Donitas staat met 0 punten laatste in het klassement maar is al wel aardig wat toppers uit het klassement tegen gekomen dit seizoen.

Hoewel dit voorafgaand wellicht klinkt als een saaie pot waarbij niets op het spel staat was het voor de dames van Trias een must om deze wedstrijd met 4-0 te winnen. Dit om nog enigszins aansluiting te houden bij de top 2 van het klassement. En omdat de dames dit seizoen toch nog ietwat wisselvallig spel laten zien misschien een spannendere pot dan men zal verwachten.

Tijdens het inslaan bleek in ieder geval dat de dames van Donitas wel een aardig balletje konden slaan en dan Trias deze wedstrijd wellicht niet met twee vingers in de neus binnen zou kunnen slepen. Zoals wel vaker dit seizoen was de serve druk belangrijk en coach Jeroen Hulck gaf de dames dan ook als opdracht om risico te nemen in de service.

De eerste set begonnen de dames van Trias goed. De serve druk wierp wederom zijn vruchten af en de afstemming tussen de spelverdeelster en de midden speelsters liep goed. Zo werd de eerste set gemakkelijk gewonnen met 14-25.

Minder geconcentreerd begonnen de dames aan de tweede set. Er werden wat meer fouten gemaakt. Ook een servicereeksje van de tegenstander zorgde voor een spannende tweede set. Tot de 20 in ieder geval. Waar het normaliter de dames van Trias zijn die het wat benauwd krijgen wanneer de stand bij de 20 gelijk op gaat, werden de punten nu gelukkig wel af gemaakt en werd de tweede set ook binnen gesleept, 20-25.

Ook de derde set ging aardig gelijk op. Trias maakte deze set nog altijd wat onnodige fouten maar wist toch veel te corrigeren met mooie punten via de service. Ook de aanvallen aan de buitenkant begonnen deze set beter te lopen. Dit zorgde uiteindelijk voor winst in de derde set,  20-25.

De winst was binnen. Wellicht dat dit als opluchting gezien kon worden maar toch schuilt er ook altijd enig gevaar in zo’n laatste set. Er is dan al gauw sprake van wat concentratieverlies wat er voor kan zorgen dat die laatste set moeilijker binnen te slepen is dan men denkt. Gelukkig wisten de dames hun goede spel voort te zetten en werd deze set vrij makkelijk binnen gehaald met 13-25.

Volgende week hebben de dames een weekje vrij. Waarna de volgende wedstrijd weer een uitwedstrijd zal zijn. Op 19 november spelen de dames om 16:30 uur uit in Slochteren

Back to top button