Dames Trias winnen moeizame wedstrijd van Oryx

Groningen – Onder leiding van de nieuwe trainer/coach; André Swiersema, begon op zaterdag 23 september voor de dames van vv Trias het seizoen  2017-2018. Voorafgaand aan het seizoen wisten de dames begin september de winst van een toernooi in Scheemda binnen te slepen, dus met het zelfvertrouwen zat het wel goed. De eerste twee wedstrijden werden dan ook gewonnen met 3-1. Tevens wisten de dames een setje binnen te slepen in een bekerwedstrijd tegen Flash Veendam (3e divisie).

De derde wedstrijd van het seizoen vond afgelopen zaterdag plaats in Groningen. De tegenstander was Oryx dames 1. Dit is een vrij bekende tegenstander die de dames in de afgelopen paar jaren regelmatig zijn tegen gekomen en waarin ze meestal de winst wisten te pakken.

Deze keer begon Trias niet goed aan de wedstrijd. De dames leken ongeconcentreerd en keken al gauw tegen een kleine achterstand aan. Coach André Swiersema kwam in de time-out dan ook met het feit dat de meeste punten die voor Oryx op het scorebord stonden, zij te danken hadden aan fouten van Trias. ‘minder fouten maken’ luidde dan ook de opdracht. Hoewel het tot het einde van de set Oryx was die op voorsprong stond, wisten de Trias-dames op laatste moment de set toch nog te winnen met 22-25.

De tweede set begonnen de dames beter. Vooral met wat service-druk wisten de dames Oryx voor te blijven. Ook aanvallend maakten de dames deze set de punten beter af. Vooral de aanvalsters op het midden wisten aardig wat punten te scoren. Deze set ging dan ook vrij makkelijk naar Trias, 14-25.

Nu was het zaak om dit vast te blijven houden. Makkelijker gezegd dan gedaan zo bleek, want deze set ging weer beangstigend lang gelijk op. Met de nodige tips vanaf de kant vochten de dames zich door deze moeizame set. Een set waarin ze nog bijna de setwinst aan zich voorbij lieten gaan maar die de dames met 25-27 toch naar zich toe wisten te trekken.

De dames van Trias hebben dit seizoen een duidelijk doel voor ogen, namelijk: het kampioenschap. Zaak is dan om nergens punten te laten liggen. Deze laatste set was dan ook (ondanks het feit dat de wedstrijdwinst al binnen was) een belangrijke set voor de dames. Concurrenten in deze klasse zullen tegen deze tegenstander waarschijnlijk geen punten laten liggen. Echter begon de set niet veelbelovend. Al gauw keken de dames tegen een achterstand van 5/6 punten aan, een aardig gat dus. Hoewel het meegereisde publiek ook in deze set niet het beste spel van Trias te zien kreeg wisten de dames met name door hun service weer terug te komen in de set. Ook deze set was weer onnodig spannend maar de dames wisten deze wel te winnen, 24-26.

Ondanks een moeizame wedstrijd toch de eerste 4-0 van het seizoen! Aan de dames om in de wedstrijd van volgende week weer te laten zien wat ze in huis hebben. Die wedstrijd vindt plaats in Delfzijl om 18:00 uur. De tegenstander: Kroton dames 1

Back to top button