fbpx
2.3 C
Delfzijl
donderdag 27 februari 2020
Home Sport Dames TRIAS weten wedstrijd tegen Kroton nipt te winnen

Dames TRIAS weten wedstrijd tegen Kroton nipt te winnen

Groningen – In een spannende maar voor vv Trias DS1 (de fusieclub samengesteld uit Memesa, Appingedam en Thalassa, Delfzijl) een slechte wedstrijd hebben de dames afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Kroton ds 1 (de huidige nummer 6) met 2-3 weten te winnen.

Na de fantastische wedstrijd die de dames afgelopen week speelden tegen de nummer 2 van de ranglijst, was nu Kroton DS1 de tegenstander. De dames van Trias moesten op bezoek bij de studentes uit Groningen. De thuiswedstrijd tegen Kroton werd maar moeizaam gewonnen. Een wedstrijd waarin Trias absoluut niet haar niveau haalde.

Dit wetende en hopelijk met een hoop zelfvertrouwen naar aanleiding van de gewonnen wedstrijd tegen Lycurgus een week eerder, begonnen de dames aan de wedstrijd. Helaas vlogen de dames niet bepaald uit de startblokken. Ze kwamen maar moeizaam op gang, aanvallend werden de punten niet afgemaakt en ook de pass was niet optimaal. Desondanks ging de set gelijk op en wist Trias deze op het nippertje te winnen met 22-25.

Ook de tweede set lieten de dames van Trias zich absoluut niet van hun beste kant zien. De pass kwam nog lang niet altijd bij de spelverdeelster terecht met als gevolg dat het spel niet optimaal verdeeld kon worden. Wel wisten de aanvalsters zo langzamerhand wat meer punten te scoren. Helaas kreeg trias er deze set wel flink van langs. Met maar liefst 25-13 ging deze naar de studentes van Kroton.

Met de woorden van de coach in hun achterhoofd: ”spelen alsof je deze set moet winnen om kampioen te worden” begonnen de dames aan de derde set. Met succes zou blijken, de aanvalsters wisten de punten te scoren en ook met de service werden nu de juiste speelsters aan de overkant gevonden. Met 14-25 wist Trias deze set binnen te slepen.

In de vierde set wist Trias dit spel helaas niet voort te zetten. Al gauw keken de dames tegen een achterstand van maar liefst 11 punten aan. Dit was met name het gevolg van een nog grotere dip in de passing. Bijna geen bal wist de spelverdeelster te bereiken. Voor de coach reden om in een time-out de dames flink toe te spreken. Die de boodschap goed begrepen hadden zo bleek want Trias wist het verschil terug te brengen tot 4 punten. Helaas duurde de set niet lang genoeg meer om hem helemaal te doen keren. Met 25-20 ging deze naar Kroton.

Tijd voor de alles beslissende vijfde set. Hoewel deze erg spannend was trok Trias aan het langste eind met 13-15.

Een moeizame overwinning voor de dames van Trias die, als ze kampioen willen worden tegen dit soort tegenstanders zo min mogelijk punten moet laten liggen. Inmiddels voelen de dames de hete adem van nummer 2, Lycurgus wel degelijk in hun nek. Deze dames wisten namelijk een 4-0 overwinning te boeken.

Volgende week spelen de dames een thuiswedstrijd in de Brede School Noord in Delfzijl om 18:00 uur. De tegenstander is dan VIOS/Kolham DS2. VIOS staat laatste in de poule, dus een 4-0 overwinning lijkt noodzakelijk.

Advertenties

Advertenties