13.3 C
Delfzijl
18 april 2021 14:28

Dames Trias spelen na winst op Impala aanstaande zaterdag om een plek in de promotieklasse

ComputerComputer
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen
StudieboekenStudieboeken
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto

Delfzijl – In de laatste (thuis)wedstrijd van het seizoen, waarin zowel voor Trias als voor tegenstander Impala nog veel op het spel stond, heeft Trias met 3-1 weten te winnen. Dit houdt in dat ze zaterdag 28 april in de PD mogen spelen om een plekje in de promotieklasse.

Aan het begin van de laatste speelronde was de strijd om de tweede plek nog in volle gang. Concurrenten Veracles en Krathos zouden als eerste de strijd met elkaar aangaan. Om alles in eigen hand te kunnen houden had Trias een 3-1 overwinning nodig. Voor de start van de eigen wedstrijd tegen Impala ds 3 was de uitslag van de concurrenten bekend, Veracles had met 3-1 weten te winnen, een gunstige uitslag voor de dames van Trias, hierdoor waren nog maar 2 sets winst nodig.

Hoewel in een belangrijke wedstrijd als deze de zenuwen altijd een rol spelen ging Trias redelijk van start. Toch ging het gelijk op. Ondanks dat er wat foutjes gemaakt werden bleven de dames vertrouwen houden in een goede afloop. En terecht zo bleek, met 25-21 ging de eerste set naar de thuisploeg.

Bij aanvang van de tweede set waren de zenuwen inmiddels wat beter onder controle. In de loop van de wedstrijd gingen de dames dan ook steeds beter spelen. Het oude vertrouwde wapen, de service, leverde al in het begin van de set een puntenreeks op waardoor Trias kon uitlopen op Impala. Wat hun redding was, zo bleek. Door een sterke serveerster aan de overkant wist impala een aantal punten achtereenvolgens te scoren waardoor het gaatje weer minimaal werd. Gelukkig voor Trias bleek dit kleine gaatje voldoende te zijn, met 25-22 ging ook te tweede set naar Trias en waren de dames zeker van een plekje in de PD!

In de derde set bleek dan ook dat de dames alle zenuwen van zich hadden afgespeeld. Met de service wisten de dames wederom punten te scoren, de pass liep goed en de aanvalsters wisten de set-ups te benutten. Deze set ging met gemak naar Trias, 25-13.

De laatste set was het voornamelijk de service van de tegenpartij die het Trias moeilijk maakte. Dit maal was het Impala dat hierdoor een gaatje wist te slaan. Daarnaast waren het de dames van Trias zelf die wat foutjes begonnen te maken. De dames moesten deze set dan ook uit handen geven, met 22-25 ging de setwinst naar Impala, die door het winnen van deze set de rechtstreekse degradatie wisten te ontlopen en aanstaande zaterdag PD mogen spelen om in de eerste klasse te blijven.

Het programma voor de PD wedstrijden is inmiddels bekend. Op zaterdag 28 april speelt Trias een driekamp in Leek (Sportcentrum Leek), waarin slechts een plek voor de promotieklasse te halen valt. De tegenstanders zijn: DIO/Bedum ds 2 (promotieklasse) en Oranje Nassau ds 3(eerste klasse). Om 11:30 uur speelt Trias de eerste wedstrijd tegen DIO/Bedum, gevolgd door de wedstrijd tegen Oranje Nassau om 13:00 uur.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
KlussenKlussen
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten