12 C
Delfzijl
14 mei 2021 15:34

Dames en heren volleybalvereniging TRIAS boeken overwinning

Appingedam – Na een fantastische wedstrijd vorige week tegen koploper Donitas moesten de dames in sporthal Eelwerd aantreden tegen Volklubol. Vorig seizoen wisten de dames (toen nog onder de naam Memesa) geen van beide wedstrijden tot winst te komen. In de uitwedstrijd een aantal weken geleden werd het 3-1 voor de dames uit Appingedam/Delfzijl maar dat ging alles behalve gemakkelijk. Op voorhand was dan ook duidelijk dat winnen van Volkolubol zeker niet eenvoudig zou worden.

Van TRIAS zijde werd matig aan de wedstrijd begonnen. Met name de buitenaanval was minder op dreef dan de voorgaande wedstrijden. Ook werden er teveel serve fouten gemaakt en werd er met te weinig druk gespeeld. Volklubol nam een ruime voorsprong. Aan het einde van de set wist TRIAS nog goed terug te komen maar dit mocht niet meer baten, de gasten gingen er met de eerste set vandoor. (22-25)

In de tweede set wist de thuisploeg Volklubol meer onder druk te zetten met de serve en werden er steeds meer ballen verdedigd. Met de druk die door de thuisploeg ging Volklubol steeds meer fouten maken. Dit resulteerde in simpele setwinst voor TRIAS. (25-18)

De derde set deed Volklubol er weer een schepje bovenop waardoor TRIAS weer een te hoog fouten percentage produceerde. Trias keek na set winst van Volklubol (18-25) aan tegen een 2-1 nederlaag en wist dat nu alle registers open moesten om alsnog als winnaar van het veld te stappen.

Met heel veel energie en wilskracht zonder tot goed volleybal te komen wisten de dames de vierde set naar zich toe te trekken (25-21) en moeste de vijfde set de beslissing brengen. In de vijfde set nam de thuisploeg direct een ruime voorsprong en gaf deze niet meer weg. Met 15-9 was de zwaar bevochten overwinning een feit.

Met deze overwinning blijven de dames mee doen om de bovenste plaatsen.

Heren
De heren van TRIAS hebben in 1 week 2 overwinning weten te behalen. In de beker werd derde divisionist Krathos donderdagavond overtuigend met 3-0 verslagen en afgelopen zaterdag werd De Meeuwen uit Zuidhorm met 3-1 aan de zeg kar gebonden.

Op donderdagavond lieten de mannen TRIAS zien dat ze in een uitstekende vorm verkeren. Met 3-0 werd in de bekerstrijd overtuigend gewonnen van het een klasse hoger spelend Krathos uit Hoogezand.

Zaterdag tegen de Meeuwen uit Zuidhorn mistte het team maar liefst 4 spelers en dus werd wel met enige scepsis naar de wedstrijd uitgekeken.

Zonder vaste Libero Kees Parent die prima werd vervangen door Jan Timmerman en spelverdeler Ernst Dijkstra die werd vervangen door Rick Goede werd aan de wedstrijd begonnen. Henry Haan is zeker tot januari geblesseerd en ook Winston Dipokromo was niet inzetbaar. Met een magere bezetting werd dus aan het duel begonnen.

TRIAS liet vanaf het begin zien dat het ondanks de veranderde bezetting in staat was om De Meeuwen onder druk te zetten. Zonder tot hoogstaand volleybal te komen wisten de heren de wedstrijd met 3-1 te winnen (25-21/ 22-25/25-14 en 25-20)

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
TuinTuin
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto

Populaire berichten