fbpx
dinsdag 30 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Dagopvang ASWA viert 10-jarig bestaan

Appingedam – 10 jaar geleden startte de ASWA samen met Zonnehuisgroep Noord en de gemeente een dagopvang voor ouderen. Het 10 jarige bestaan werd op 10 januari gevierd met de bezoekers en vrijwilligers van de dagactiviteit.

De dagopvang is tot stand gekomen omdat er 10 jaar geleden steeds meer signalen kwamen van ouderen die in een sociaal isolement dreigden te komen. Vanuit de DAL- gemeenten, welzijnsorganisaties en Zonnehuisgroep Noord is onderzocht of er een mogelijkheid was om een dagactiviteit te ontwikkelen waarvoor geen indicatie nodig is. In alle drie gemeenten is naar een geschikte locatie gezocht waar de dagactiviteit gerealiseerd kon worden. InĀ  Appingedam is toen gestart met een wekelijkse dagactiviteit voor ouderen in het ASWA-gebouw.

Bij de dagactiviteit staan ontmoeting, gezelligheid, samen eten, bewegen en creatieve activiteiten centraal. Mede dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers voor de begeleiding en het bereiden van de warme maaltijd zijn er inmiddels in Appingedam 2 groepen die wekelijks een fijne dag beleven. Er ontstaan vriendschappen, de ouderen zijn actiever en voelen zich beter. Het werd dan ook een feestelijke dag!

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer