6.4 C
Delfzijl
18 april 2021 01:13

Dag van de Duurzaamheid gemeente Loppersum 10 oktober

AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Loppersum – Op donderdag 10 oktober is de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar wordt de dag georganiseerd vanuit het Platform Duurzaamheid gemeente Loppersum in samenwerking met Buurkracht, de Lopster Energie Coöperatie en de Hanzehogeschool Groningen.

De jeugd heeft de toekomst
Alle bovenbouwleerlingen van de basisscholen uit de gemeente zijn op donderdag 10 oktober uitgenodigd in het gemeentehuis. Wethouder Bé Schollema (Duurzaamheid en Milieu) geeft daar het startsein voor het programma. ‘De Dag van de Duurzaamheid is bij uitstek de gelegenheid om jongeren te betrekken bij duurzaamheid en milieu; bij hen ligt de toekomst. Daarom zijn we blij dat ook dit jaar de basisscholen weer meedoen en dat we met de leerlingen dit spel gaan spelen. Naast een leerzame ochtend wordt het vooral ook een leuke ochtend.’

Programma Dag van de Duurzaamheid
De dag start met een biologisch ontbijtje voor alle leerlingen. Daarna spelen de leerlingen het energiespel We Energy Game onder begeleiding van studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Ook worden de leerlingen uitgedaagd om mee te denken over duurzame energie, zon en wind. De ochtend eindigt met een prijsuitreiking.

Jaarlijks terugkerende activiteit
De Dag van de Duurzaamheid vloeit voort uit het Milieubeleidsplan 2017 – 2020 van de gemeente Loppersum en wordt ieder jaar georganiseerd in het kader van de bewustwording op het gebied van duurzaamheid en milieu.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten