D66 Valentijnstaart uitgereikt uitgereikt aan opa Perdon

Appingedam – Afgelopen woensdag, valentijnsdag, werd de D66 valentijnstaart in Appingedam uitgereikt aan de heer Perdon.

De nominatie ging als volgt: “Met veel plezier meld ik Henk Perdon aan als de vrijwilliger die volgens ons een Valentijnstaart verdiend. Zoveel als opa Henk voor onze school doet, is niet in geld uit te drukken.”

“Een aantal jaren geleden meldde Henk Perdon zich als vrijwilliger aan op obs De Iemekörf. Hij wilde wel helpen tijdens handvaardigheid en dan vooral met techniek. Op de dinsdag- en donderdagmiddag geeft Henk samen met andere vrijwilligers de technieklessen op de school. Henk bruist van de ideeën en van de energie. Zijn kleinkinderen zaten op deze school, maar zelfs nu ze van De Iemekörf af zijn, blijft opa Henk de school trouw. Opa Henk is gestart met een middagje en dat heeft zich nu uitgebreid naar bijna een weektaak. Als iedereen met vakantie is, is opa Henk samen met Mehmet, een andere vrijwilliger, in het kindcentrum Opwierde aanwezig om bijvoorbeeld nieuwe meubels in elkaar te zetten. Naast de lessen techniek is opa Henk ook de klusjesman. We kunnen wel stellen dat opa Henk van alle markten thuis is.

Henk begeleidt nu al een aantal jaren het team van de Lego Leageu, waardoor er  ook dit jaar weer een team van de Vuurvlinder meedeed de Lego Leageu. Wethouder Martien van Borstelen was toen zeer enthousiast over de betrokkenheid van Henk bij het Lego Leageu team. Hij kwam een week later op school om de groep van deze leerlingen te trakteren op cake.

Henk probeert ook overal extra geld (subsidies) weg te halen, zodat men nog mooiere en meerdere materialen kunnen kopen. Hij houdt daarnaast de 3D-printer draaiende en stimuleert de leerkrachten deze in te zetten in een aantal groepen. Techniek is een big issue tegenwoordig. Opa Henk helpt de kinderen enthousiast te maken voor techniek en dat ondersteunt D66-Appingedam van harte.

 

Back to top button