fbpx
11 C
Delfzijl
23 oktober 2020 13:59

Cursus over de Wadden voor ondernemers in de regio

Termunten – Top van Groningen organiseert samen met de Waddenvereniging in maart 2020 een 2-daagse cursus over de Wadden. De cursus is bedoeld voor ondernemers in toerisme, recreatie en horeca in de gemeenten Appingedam, Delfzijl, Loppersum en voormalig Eemsmond, zodat zij bezoekers nog beter kunnen informeren over het Waddengebied in Groningen.

UNESCO Werelderfgoed
De Waddenzee is sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed. Deze benoeming creëert kansen voor het aantrekken, ontvangen en rondleiden van bezoekers in het Waddengebied. Ondernemers kunnen zichzelf onderscheiden door gastheer van het Waddengebied in Groningen te zijn en informatie en advies op maat te geven over het gebied aan bezoekers. Juist de persoonlijke verhalen van mensen maken een bezoek aan het gebied een bijzondere ervaring en zorgen dat bezoekers Waddenzee Werelderfgoed écht beleven. Ook de vrijwilligers van VVV Appingedam en Delfzijl volgen een vergelijkbare cursus, zodat ook zij het verhaal van de Wadden in Groningen nog beter kunnen vertellen.

Ondernemerscursus Waddenvereniging
De cursus geeft goed inzicht waarom het gebied Werelderfgoed is en helpt de cursist hoe dit aan bezoekers over te brengen. Uiteraard wordt er in de cursus een goed beeld geschetst wat er in Groningen / Eemdelta interessant, zichtbaar en te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur gerelateerd aan de Wadden. Maar ook de verhalen achter het gebied en objecten in de buurt en hoe dit overgebracht kan worden aan de gasten.

De 2 cursusdagen voor ondernemers zijn op 10 en 18 maart in Delfzijl. De kosten zijn € 100,00 per persoon, excl. btw, voor twee cursusdagen inclusief koffie/thee, lunch, excursies en lesmateriaal.

Aanmelden (vóór 1 maart) kan via www.topvanvangroningen.nl

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten