5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:52

Cursus “Hart onder de riem J-auw boek” maken voor mantelzorgers

Het Hogeland – Het Steunpunt Mantelzorg Hogeland organiseert in samenwerking met Hartenbomen een cursus “Hart onder de riem J-auw boek” maken voor Mantelzorgers van Het Hogeland.

De cursus start op donderdag 9 juli en bestaat uit 6 bijeenkomsten van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats in De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 in Winsum. Data: 9, 16, 23 en 30 juli, 6 en 13 augustus.

Het thema is verlies en afscheid. Gedurende de periode dat je als mantelzorger zorgt voor een naaste, worden er (onbewust) vele stappen gezet in het afscheid nemen van dagelijkse activiteiten die niet meer kunnen. Hoe ga je hier mee om? Meestal vindt ieder daar zijn eigen manier in, maar soms loop je vast en dan kan het fijn zijn om hulp te krijgen, lotgenoten te ontmoeten en ervaringen te delen. In deze cursus willen wij graag op een andere manier hulp en steun bieden.

Vanuit eenvoudige opdrachten met creatieve middelen wordt een eigen creatief (dag)boek gemaakt. De basis is een dummy, waarin verhalen, gedichten, collage, tekeningen etc. komen. Voor deze cursus is het niet nodig om te kunnen tekenen, of ‘mooi’ te kunnen schrijven of dichten. Alle creativiteit is goed!

De bedoeling is dat het boek ondersteunend is. Men aandacht kan geven aan eigen gezondheid en welzijn. 

Deze cursus wordt gegeven door Astrid Bolt van Hartenbomen. Zij is kunstzinnig dynamisch coach en ervaringsdeskundige op het gebied van verlies, afscheid en mantelzorger zijn. www.hartenbomen.nl

Er wordt gezorgd voor koffie/thee, iets lekkers en creatieve materialen.

Tijdens de cursus worden richtlijnen van het RIVM gevolgd i.v.m met de corona en wordt er gewerkt in een kleine groep. Desgewenst kunt u een mondkapje en/of een eigen koffiekopje meenemen.

Er zijn geen kosten verbonden aan deze cursus. Wel vragen we een vrijwillige eigen bijdrage voor de koffie en thee.

Informatie en aanmelden: Monica Blom, Mensenwerk Hogeland: T 06 488 74 339 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur), b.g.g. 0595 745 090, E m.blom@mensenwerkhogeland.nl

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 juli a.s.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten