fbpx
5.1 C
Delfzijl
zaterdag 14 december 2019
Home Algemeen Cursisten Digisterker Bibliotheek Delfzijl gecertificeerd

Cursisten Digisterker Bibliotheek Delfzijl gecertificeerd

Delfzijl – In ons dagelijks leven nemen computers en internet een belangrijke plaats in. Steeds meer zaken worden digitaal geregeld. Naast kunnen lezen en schrijven, zijn digitale vaardigheden ook belangrijk om mee te kunnen (blijven) doen in de samenleving. Biblionet Groningen wil samen met de gemeenten Groningers hierbij helpen.

Werken met de digitale overheid
Voor diegene die zelfstandig gebruik wil kunnen maken van de digitale diensten van de gemeente en de overheid is er de cursus Digisterker. In deze cursus leer je bijvoorbeeld hoe je inlogt op sites van de overheid, hoe je een zorgtoeslag aanvraagt, hoe je je rijbewijs kunt verlengen of hoe de ‘mijn-omgeving’ van de overheid werkt. Netty Niehoff van de bibliotheek: “Dit zijn best lastige zaken om te regelen als je nog niet zo handig bent met internet en je DigiD. Deze cursus helpt je om het zelf te kunnen doen.” Voor de cursus Digisterker is wel enige ervaring met computers en internet vereist. De cursus bestaat uit vier lessen en wordt begeleid door de docenten Patrick Reitsema en Loes Boxmeer. Na afloop ontvangt de cursist een certificaat van deelname. Er is nog heel veel te leren, maar het begin is er en met dit feestelijk moment onderstrepen we dat de deelnemers reuze trots mogen zijn dat ze de stap hebben gezet om het zelf willen kunnen.”

De cursus is gratis en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Opgeven kan in de Bibliotheek Delfzijl of via www.biblionetgroningen.nl/digisterker

Voor informatie kun je contact opnemen met de bibliotheek Delfzijl, Netty Niehoff, 088 – 50 61 610.

Advertenties

Advertenties