Cruiseschip Odyssey of the Seas onderweg naar de Eemshaven

Eemshaven – Het cruiseschip Odyssey of the Seas is afgelopen nacht vertrokken vanaf Meyer Werft in Papenburg en is onderweg naar de Eemshaven voor een kort verblijf. Zaterdagnacht om 04:00 uur verliet het cruiseschip de werf in Duitsland. Net als bij elk ander cruiseschip, wordt de Odyssey of the Seas ook achteruit de Eems afgevaren met behulp van twee sleepboten. Dit wordt gedaan vanwege een betere manoeuvreerbaarheid van het schip.

Het cruiseschip is inmiddels aangekomen in Gandersum waar het naar verwachting rond half één vannacht bij hoogwater het Emssperrwerk zal passeren.

Het schip zal hierna koers zetten richting de Eemshaven. Hier zal het schip rond 05:00 uur, voor de Eemshaven liggen. Het is de verwachting dat de Odyssey of the Seas  zondagochtend rond 07:00 uur zal aanmeren.

Tijdens het verblijf in de Eemshaven zal het schip onder meer de zogenaamde slingerproef uitvoeren. De Odyssey of the Seas zal na oplevering gaan varen voor de rederij Royal Caribbean International. Het schip heeft een lengte van 347,10 meter, een breedte van 41,40 meter en het schip biedt plaats aan 5.000 passagiers.

Back to top button