fbpx
31.4 C
Delfzijl
vrijdag 07 augustus 2020
Home Algemeen Cruiseschip Norwegian Joy eerder dan verwacht aangekomen in de Eemshaven

Cruiseschip Norwegian Joy eerder dan verwacht aangekomen in de Eemshaven

Eemshaven – Het vier na grootste cruiseschip te wereld de Norwegian Joy eerder dan verwacht aangekomen in de Eemshaven.  Het 326 meter lange schip is gebouwd op de Meyer Werft in Papenburg. Daar vertrok het zondagavond, na een nachtelijke reis over de Ems passeerde het cruiseschip aan het begin van de middag het Emssperrwerk in Gandersum.

Rond half drie passeerde het cruiseschip de oterdummerpier gade geslagen door een groot aantal nieuwsgierigen en fotografen. Aan het eind van de middag kwam de Norwegian Joy aan bij de Eemshaven. Het schip zou in eerste instantie tot dinsdagochtend buiten de haven blijven maar voer rond half zes toch de Eemshaven binnen om af te meren in de Julianahaven.

Het cruiseschip bied plaats aan 4.200 passagiers. Op het cruiseschip dat volledig op Chinese cruisemarkt is gericht heeft niet alleen een compleet zwemparadijs op zijn opbouw, maar ook een kartbaan met twee niveaus.

De Norwegian Joy blijft naar verwachting tot 26 april in de Eemshaven. De Norwegian Joy zal tussendoor twee keer op proefvaart gaan. Van 31 maart tot en met 1 april en 5 tot en met 10 april.

 

loading...