fbpx
4.9 C
Delfzijl
donderdag 02 april 2020
Home Algemeen Crowdfunding actie Stadstuin de Eendracht Appingedam voor een kas

Crowdfunding actie Stadstuin de Eendracht Appingedam voor een kas

Appingedam – Wie heeft er niet van gehoord? Crowdfunding (ook wel publieksfinanciering genoemd) is een alternatieve wijze om een project te financieren.

Stadstuin de Eendracht Appingedam wil graag een kweekkas aanschaffen om zo ook de tuinplanten en groenteplanten zelf te kunnen kweken gedurende het hele jaar.
Deze aanschaf past precies bij de Stadstuin want het motto is “Groen Verbindt”.
Deze verbinding komt tot stand in het samen brengen van jong en oud die een makkelijke moestuinbak bij de Stadstuin hebben.

Het afgelopen startjaar tot op heden is een prachtig succes geworden. Inmiddels werken cliënten van NOVO, ’s HeerenLoo en de Zijlen in dagbesteding op en om onze Stadstuin. Naar verwachting zullen er meer zorginstellingen bij het project aansluiten.

Mensen van de dagbesteding en van ouderenzorg instellingen komen ook graag op de tuin om te genieten van de siertuin die om de moestuinbakken is aangelegd en de groente die gekweekt worden. Scholen weten de Stadstuin ook goed te vinden voor educatie en voorlichting over alles wat maar met de moestuin en insecten heeft te maken. Het steeds maar groeiende vlinder en insectenhotel, dat de grootste van Europa gaat worden, levert daar ook een goede bijdrage aan.

Misschien vraag je je af wat kan een kas daarin betekenen?

De stadstuin wil een kas gebruiken in de maanden dat het kweken in de buitenlucht niet meer gaat. Ze  kunnen dan cliënten van NOVO, s’ Heeren Loo, de Zijlen, scholen en wie wellicht nog op een later stadium aansluit in die periode ook een dagbesteding aanbieden.
Onderhoud zoals onkruid wieden en grasmaaien ligt dan nagenoeg plat en we kunnen daardoor ook faciliteren in de educatie van de scholieren.

De huidige subsidie is niet toereikend om een dergelijke aanschaf te kunnen financieren. De huidige subsidie stopt eind 2018. Een goed werkende kas stelt ons in staat om meer zelfstandig te worden.

Stadstuin de Eendracht Appingedam heeft daarbij hulp nodig om dit prachtige initiatief van de grond te krijgen.

Wil je hier voor bijdragen leveren?
Doneer dan op deze bankrekening nummer:
NL29 SNSB 0947 4148 35
Tnv. Stadstuin de Eendracht Appingedam

Ze zijn voor deze kas €10.000,- nodig. Hiervoor kan de Stadstuin een complete kas aanschaffen waar ze jaren mee uit de voeten kunnen.

Indien deze niet voor 100% wordt behaald krijgen de donateurs hun geld terug tenzij men aangeeft van te voren dat de donatie gehouden mag worden. Dit om het binnen gekomen bedrag eventueel te gebruiken om een andere project.

Advertenties