3.5 C
Delfzijl
2 maart 2021 03:37

Coronacrisis treft ook het zeemanshuis: dit jaar geen koopvaardijdienst

Eemshaven – De Coronacrisis is ook het Zeemanshuis in de Eemshaven niet voorbijgegaan. Met andere horecagelegenheden heeft het Zeemanshuis in het voorjaar de deuren moeten sluiten. Ook vanwege de beperkingen welke zeevarenden vanuit de rederijen krijgen opgelegd was een bezoek aan het Zeemanshuis niet altijd mogelijk. Niettemin is het Zeemanshuis vanaf 1 juli  gedurende enkele avonden per week open geweest. Echter ook nu is het weer gesloten.

Helaas is vanwege de coronacrisis besloten de koopvaardijdienst van november, welke jaarlijks zeker 100 bezoekers trekt, geen doorgang te laten vinden. Hier werd ook een collecte gehouden waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de kerstpakketten-actie voor zeelieden die tijdens de kerst in de haven liggen of vlak voor de kerst weer naar zee zijn vertrokken.

In deze kerstpakketten zal dit jaar ook een USB-stick met een corona-proof opgenomen Koopvaardijdienst zitten. Giften ten bate van deze kerstpakkettenactie zijn uiteraard van harte welkom.

De doelstelling van de Stichting Koopvaardijpastoraat is om zeelieden ver van huis in het Zeemanshuis in de Eemshaven een warm tehuis te bieden en in de gelegenheid te stellen in een andere omgeving iets te drinken, een praatje te maken en/of via internet met het thuisfront contact te onderhouden.

In het Zeemanshuis is TV, is een bibliotheek aanwezig en er zijn uitgebreide gratis internetfaciliteiten. Ook vrachtwagenchauffeurs kunnen desgewenst van deze diensten gebruik maken. Het Zeemanshuis kent jaarlijks ongeveer 10.000 bezoekers.

De bardiensten in het Zeemanshuis worden volledig verzorgd door vrijwilligers uit de wijde omgeving. Op openingsdagen, afgelopen periode op vrijdag, zaterdag en zondag  is het Zeemanshuis geopend van 19 tot 22 uur. Hopelijk kunnen we spoedig weer starten en kunnen we later de openingsdagen verruimen.

Voor enkele dagen per week en soms ook ’s avonds is een pastor beschikbaar voor een persoonlijk gesprek. Voor zover mogelijk bezoekt de pastor ook de schepen voor een open gesprek met bemanningsleden.

Kijk ook op www.zeemanshuiseemshaven.nl

Volg ons op

10,938FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten