Coopluydenmarkt zoekt sponsoren voor 30ste editie van het middeleeuwse festival

Appingedam – Ondanks dat het nog lang geen zomer is wordt er achter de schermen al druk gewerkt aan de voorbereidingen van het jaarlijks terugkerende Coopluydenmarkt. Het middeleeuwse festival wordt deze zomer voor de dertigste keer georganiseerd. Appingedam was in het verleden en zeker in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum voor de gehele regio. Tijdens de markt zijn er vele kooplui aanwezig die op deze dag hun handelswaren aan de man proberen te brengen. Waar mogelijk zo goed mogelijk passend bij het middeleeuwse karakter van de markt.

Naast de vele marktkramen zijn er verschillende re-enactment groepen aanwezig die laten zien hoe het leven er in de middeleeuwen aan toe ging. Ridders vechten met zwaarden op de kerkpleinen om de hand van hun jonkvrouwen. Diverse muziek-, dans- en theatergroepen en de vele vrijwilligers gehuld in middeleeuwse kledij maken het plaatje compleet.

Om voor het evenement, dat gratis toegankelijk is voor het publiek, al deze groepen te kunnen inhuren is de organisatie ieder jaar weer druk op zoek naar sponsoren en fondsen. De Stichting Promotie Activiteiten Appingedam levert al jaren een belangrijke bijdrage aan het evenement en heeft ook dit jaar een bijdrage toegekend.

Hierdoor kunnen de eerste groepen door de organisatie worden uitgenodigd. SPAA is een stichting die evenementen, waaronder de Coopluydenmarkt, ondersteund door middel van een financiële bijdrage. Deze bijdrage is afkomstig uit de gemeentelijke reclamebelasting die ondernemers in Appingedam betalen. Op deze manier draagt iedere ondernemer zijn of haar steentje bij aan de vele fantastische evenementen die de stad Appingedam rijk is.

Aangezien het dit jaar om een jubileum-editie gaat is de organisatie druk bezig om nieuwe sponsoren en fondsen te werven zodat er dit jaar ook een aantal nieuwe groepen kunnen worden uitgenodigd. Op deze manier wordt er geprobeerd om ook de jaarlijks terugkerende bezoeker weer te verrassen met een aantal leuke nieuwe activiteiten en wil men het middeleeuwse karakter van de markt nog meer benadrukken.

De Coopluydenmarkt wordt deze zomer gehouden op vrijdag 2 augustus in het centrum van Appingedam. Het is een fantastisch uitje voor het hele gezin.

Back to top button