fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Coopluydenmarkt Appingedam sneuvelt door coronamaatregelen

Appingedam – De Coopluydenmarkt in Appingedam gaat niet door. Hoewel het programma al volledig rond was zullen de straten de eerste vrijdag van augustus een stuk leger zijn dan anders. Het evenement dat de geschiedenis vanaf de middeleeuwen tot aan het recentere verleden van Appingedam verteld is gesneuveld door de huidige coronamaatregelen.

Lang was er goede hoop dat met naderende versoepelingen en het feit dat het evenement in de buitenlucht plaatsvindt er mogelijkheden zouden zijn het evenement door te laten gaan. Ondanks de versoepelingen zijn er ook nog veel beperkingen en onduidelijkheden.

Nu de maand augustus steeds dichterbij komt moest er een knoop worden doorgehakt. De Veiligheidsregio Groningen gaf in een reactie op de plannen aan dat het lastig zou worden om de anderhalve meter regel te handhaven. Ook geldt er een maximaal aantal personen per vierkante meter op zogenoemde doorstroomlocaties. Dat zou betekenen dat het hele gebied waar het evenement plaats vind afgeschermd zou moeten worden zodat bezoekersstromen gereguleerd kunnen worden. En los van het feit dat het onmogelijk is om het hele centrum af te sluiten, is dat ook iets wat de organisatie van de Coopluydenmarkt absoluut niet ziet zitten. Met alle beperkingen zou de charme van dit evenement verloren gaan.

Er is dan ook besloten om het evenement in zijn geheel af te lasten. Er is dus geen aangepast programma. Vooralsnog staat de eerstvolgende editie van de Coopluydenmarkt gepland voor vrijdag 5 augustus 2022. Deelnemers die zich reeds hadden aangemeld voor deze editie krijgen allemaal persoonlijk bericht en de organisatie hoopt dat zij volgend jaar alsnog van de partij zullen zijn.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer