fbpx
15.4 C
Delfzijl
vrijdag 18 september 2020
Home Agenda tips Coopluyden-kramerie Appingedam op vrijdag 7 augustus

Coopluyden-kramerie Appingedam op vrijdag 7 augustus

Appingedam – Begin dit jaar zijn evenementen, waaronder ook de Coopluydenmarkt, afgelast. Inmiddels zijn verschillende maatregelen versoepeld en mag er weer veel meer, vooral in de buitenlucht. Dit is de reden geweest voor de organisatie van de Coopluydenmarkt om, samen met de ondernemers in het centrum en met de gemeente Appingedam, te kijken wat binnen de huidige regels mogelijk is. Een traditionele Coopluydenmarkt waar vele duizenden bezoekers op af komen zit er helaas niet in. In goed overleg is een programma samengesteld dat zich zal afspelen in de Dijkstraat, de winkelstraat van Appingedam.

Op vrijdag 7 augustus wordt er een markt georganiseerd door de winkeliers. Zij plaatsen een kraam bij hun zaak en bieden hierop hun goederen aan. De Coopluydenmarkt zorgt voor een sfeervolle middeleeuwse aankleding middels decoraties. Ook zal er een doorlopende toneelvoorstelling zijn op het pleintje halverwege de straat. Hier zal worden uitgebeeld hoe de pest in de Middeleeuwen de hele samenleving in zijn greep hield. Een knipoog naar de huidige situatie waarin we met z’n allen verkeren. Daarnaast zal de middeleeuwse groep De Soete Inval voor passende muziek zorgen.

Met de gemeente en de veiligheidsdiensten zijn afspraken gemaakt over hoe om te gaan met de drukte. Wanneer het te druk wordt in de straat kan er voor gekozen worden om, eventueel tijdelijk, eenrichtingsverkeer in te stellen. Dat zal dan betekenen dat de winkelstraat alleen via de Sint Annastraat (de zijde van Mossel Sport) toegankelijk is en de doorgangen naar de Wijkstraat en Solwerderstraat tijdelijk worden afgesloten. Verder gelden de landelijke RIVM-richtlijnen als het gaat om afstand houden. Gun elkaar de ruimte en kom vooral genieten van de gezelligheid die Appingedam te bieden heeft.

De meeste winkels hebben op vrijdag koopavond en zijn tot 21.00 uur geopend. Ook zijn de vele horecagelegenheden en gezellige terrassen deze dag natuurlijk gewoon geopend. Je kunt deze dag ook een bezoekje brengen aan Museum Stad Appingedam. Desgewenst kan je telefonisch reserveren of even aan de deur vragen of er nog plek is voor een bezoekje.