fbpx
9.2 C
Delfzijl
29 oktober 2020 00:32

Contouren van de Grote Kazerne komen terug in straatbeeld Delfzijl

Delfzijl – De contouren van de Grote Kazerne uit de tijd van Napoleon op de Vennen komen bovengronds terug, dat laat Wethouder IJzebrand Rijzebol weten. Tijdens het verwijderen van de fundering op het voormalig Lommerts-terrein is vorige week een bijzondere archeologische vondst gedaan. De aangetroffen kelder, die onderdeel uitmaakt van De Grote Kazerne, is verrassend genoeg nog goed intact. Volgende week wordt de kelder met speciaal zand gevuld.

Wethouder IJzebrand Rijzebol: “Wat we onder de grond aantreffen leggen we goed vast. Zodra dit gebeurd is, wordt de kelder geconserveerd met speciaal zand en uiteindelijk afgedekt. Het is de bedoeling om uiteindelijk boven de grond te laten zien welke resten uit de Franse tijd op het voormalig Lommerts-terrein liggen. We laten deze bodemschatten onder de grond, hierdoor blijven ze goed behouden.”

Momenteel vinden de laatste afrondende archeologische werkzaamheden plaats om alle aangetroffen onderdelen van de in 1799 gebouwde Grote Kazerne goed te documenteren.

Actieplan Centrum Delfzijl
Het verwijderen van de fundering op het voormalig Lommerts-terrein vindt plaats in verband met de herinrichting van plein De Vennen, onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. Op het terrein komt de opgang van de nieuwe brug die het centrum van Delfzijl met het strand moet gaan verbinden.

In het Actieplan Centrum Delfzijl staan maatregelen om de functie van Delfzijl als regionaal en economisch centrum te behouden.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten