Concert vijf shantykoren uit de drie DAL-gemeenten trekt veel publiek

Loppersum – Vijf shantykoren uit de drie DAL-gemeenten zijn dit jaar gaan samenwerken om de samenvoeging van de drie gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum (DAL)  alvast onder de aandacht te brengen.

Dat hebben ze voor het eerst gedaan tijdens het Stadshavenfestival op zaterdag 15 juni in Appingedam en op 31 augustus tijdens de Havendagen in Delfzijl. Als laatste locatie werd afgelopen zaterdag Loppersum aangedaan.

Na de openingswoord van wethouder Rudie Slager van de gemeente Loppersum traden achtereenvolgens  op de Lopster Störmvogels, Magellan Singers uit Delfzijl; Armstrong’s Patent uit Appingedam; Shanty- en Amusementskoor Losdorp en Shantykoor Opwierde II uit Appingedam op.

Elke koor trad 2 maal op voor een zeer goed gevulde zaal op waar zo’n 300 mensen de weg wisten te vinden naar het “Kleintje Ziggo Dome”. Het initiatief tot dit DAL-festival kwam van Folly Kamminga van Shantykoor Opwierde II.

Een goed initiatief omdat de deelnemende koren direct hun medewerking hadden toegezegd. Als de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum in 2021 samen verder gaan als Eemsdelta wordt de naam van het festival waarschijnlijk omgedoopt in het Eemsdelta-festival. Dat houdt in dat de koren op lange termijn aan het denken zijn.

Of er weer drie festivals volgend jaar en de jaren daarna worden georganiseerd is nog niet bekend. Binnenkort zal de organisatie bijeenkomen om te evalueren en om nieuwe plannen te smeden. Kees Mulder PR-man van shantykoor de Lopster Störmvogels  kijkt zeer tevreden terug op het festival in Loppersum maar zeker ook op de goede samenwerking met de andere deelnemende koren. Wij hopen dat volgend jaar de drie gemeente ook hun steentje weer willen bijdragen.

Back to top button