Concert twee koren uit Kiev in de Farmsum Kerk

Farmsum – Op zondagmiddag 5 november om 14.30 uur geven jongenskoor Dzvinochok en meisjeskoor Vognyk uit Kiev een concert in de Farmsumer Kerk.

De werkgroep, die alles rond de komst van beide koren naar onze regio regelt, de werkgroep ‘Dzvinochok HS’, is ontzettend blij dat het koor ondanks de situatie in Oekraïne toch naar Nederland kan komen. Dzvinochok kwam al eerder naar ons land, maar vanwege de oorlog kan nu alleen de jongste helft van het koor uitreizen.  De oudere koorleden (tenoren en bassen) mogen het land niet uit of zijn in het leger opgenomen. De beperkingen gelden niet voor de vrouwelijke tegenhanger, dus komt meisjes- en jonge-vrouwenkoor Vognyk mee.

Het koor bestaat dit keer uit 20 jongens (van ca. 10-16 jaar) en 20 meisjes en jonge vrouwen (van ca. 10 tot 25 jaar). Vorig jaar traden ze op door heel Nederland en ook waren ze te zien en te horen in het tv-programma Podium Klassiek van de NPO. Afgelopen zomer was het koor te gast op een 14-dagen durend wereldwijd korenfestival in Seoul (Korea). De Nederlandse concertreis van dit jaar doet eerst Leiden en Sint Nicolaasga aan, daarna komen ze naar onze provincie.

Op zondagmiddag 5 november zijn beide koren te horen in de Farmsumer Kerk, aanvang 14.30 uur. De toegang is vrij, wel is er een collecte bij de uitgang. De baten van het concert komen volledig ten goede aan beide koren.

Back to top button