fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home Agenda tips Concert kamerkoor Dualis in Middelstum: Engelse koorklanken op teksten van Shakespeare

Concert kamerkoor Dualis in Middelstum: Engelse koorklanken op teksten van Shakespeare

Middelstum – De zangers van Kamerkoor Dualis presenteren in het op 23 november in Middelstum hun nieuwste programma getiteld ‘Come away… Songs & Sonnets’. Onder leiding van Geert-Jan van Beijeren Bergen en Henegouwen zingen zij muziek uit de 16e maar ook uit de 20e eeuw, met de overeenkomst dat alle uitgevoerde werken op teksten van Shakespeare en tijdgenoten zijn gecomponeerd.

De Engelse koortraditie is befaamd om haar aantrekkelijke, helder gedetailleerde klankvorm en teksten. Componisten uit de tijd van Queen Elizabeth I legden hiervoor de basis; geïnspireerd door de poëtische teksten van onder andere Shakespeare schreven zij hun vele madrigalen over gedoemde liefde.

Tijdloos
In de eeuwen die volgden bleven componisten uit de hele wereld teruggrijpen naar die prachtige tijdloze literatuur uit de 16e eeuw. Dualis heeft uit al die koorwerken een mooi afwisselend programma samengesteld, met wereldlijke liederen van 16e– en 17e–eeuwse Britse componisten zoals Dowland en Gibbons, maar bijvoorbeeld ook met de enerverende ‘Four Shakespeare Songs’ uit 1984 van de Finse componist Jaakko Mäntyjärvi en met de grappig eclectische ‘Shakespeare Choruses’ die de Amerikaanse Amy Beach in 1897 voor vrouwenkoor schreef.

Als extra ‘treat’ klinken er ook twee koorwerken met orgel, bespeeld door de jonge organist Jaap de Kok. Samen met Dualis brengt hij het jubelende ‘I was glad’ en het smekende ‘Remember not, Lord’ van Purcell.  

Aanvang van het concert in Middelstum (23 november) is 20.15 uur.

Entree € 17,50 aan de kassa, (voorverkoop € 15,00 via www.kamerkoordualis.nl). Kinderen tot 12 jaar € 5,00.

Advertenties