Concert DSHO & Charly Luske daverend succes

Appingedam – Vanwege het 125-jarig bestaan van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest werd er door de muziekvereniging op zaterdagavond 20 juni jl. een groots en gratis toegankelijk concert georganiseerd, in samenwerking met de bekende Nederlandse zanger Charly Luske, onder meer bekend door zijn deelname aan het populaire tv-programma The Voice of Holland.

Het concert vond plaats in het park tussen de Nicolaïkerk en de stadshaven in Appingedam. Er was een groot podium opgebouwd, inclusief professioneel licht en geluid. Om 21:00 uur was de aftrap van het concert. Het publiek was in grote getalen op komen dagen, er waren zelfs veel te weinig stoelen. Het park was afgeladen vol.

Het concert begon met het spetterende en alom bekende ‘ik leef niet meer voor jou’, origineel van Marco Borsato. De toon was direct gezet. Ook nummers als ‘drops of Jupiter’ van Train, ‘it’s a man’s world’ van James Brown en ‘superstition’ van Stevie Wonder werden door Charly en DSHO spetterend ten gehore gebracht. Het publiek was super enthousiast en de sfeer zat er goed in, mede dankzij de horecawagen die in het park geplaatst was, waar de nodige ‘natjes en droogjes’ konden worden gekocht.

DSHO en ook Charly hebben nog een aantal nummers ‘solo’ gespeeld. DSHO, onder leiding van dirigent Henk van Ras, maakte onder meer indruk met ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Autums Leaves’ en ‘Sir Duke’. Charly op zijn beurt, samen met gitarist Danjil Tuhumena en pianist Nick Bult, maakte onder andere furore met het indrukwekkende ‘you are so beautiful’ van Joe Cocker.

Na afloop waren de reacties van het publiek super enthousiast. Ook de social media stonden vol met leuke filmpjes en lovende woorden.

Bestuur en leden van DSHO kijken terug op een geweldige avond; een echt cadeau aan inwoners van Appingedam en omstreken, ter ere van het 125-jarig jubileum van de vereniging.

 

Back to top button