Computercursus Klik & Tik nu ook in Bibliotheek Loppersum

Loppersum – Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar juist lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de cursus Klik & Tik leer je via ‘klikken en tikken’ de eerste stappen van het werken met de computer en internet. In de bibliotheken van Delfzijl, Appingedam en Loppersum wordt deze cursus gratis aangeboden.

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je in je eigen tempo kunt volgen en er is altijd begeleiding aanwezig om je te helpen. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. Hier maak je kennis met verschillende sociale media, zoals Facebook en Twitter.

Netty Niehoff van de bibliotheek: ‘Mijn ervaring is dat de deelnemers afwachtend binnenkomen, ze zijn onbekend met de computer, tablet en het internet. De partner of zoon of dochter is er wel handig mee en dan blijft het er bij om het zelf te leren. Maar al tijdens de eerste les is er geen tijd voor koffie en pauze, ze krijgen de smaak te pakken! Er is nog heel veel te leren en ik vind het fantastisch dat men de stap zet om het zelf willen kunnen.’

Vooraf aanmelden via de plaatselijke bibliotheek of via n.niehoff@biblionetgroningen.nl (Netty Niehoff)

Wanneer wordt de cursus gegeven?
Bibliotheek Delfzijl: donderdag van 9:30 – 12.00 uur
Bibliotheek Appingedam: dinsdag van 9:30 – 12.00 uur
Bibliotheek Loppersum: vrijdag van 9:30 – 12.00 uur (vanaf maart)

Op de pagina van Biblionet Groningen kun je alles nog eens nalezen. Bekijk de website van Klik & Tik voor meer informatie.

Back to top button