fbpx
13.7 C
Delfzijl
31 oktober 2020 16:37

Computerclub ‘ t Houkje gaat op 5 september van start

Delfzijl – In het wijkcentrum van Delfzijl Noord gaat Computerclub ‘t Houkje op 5 september van start. Iedere donderdag van 19:30 uur tot 21:30 uur houdt ’t Houkje een inloopspreekuur en clubavond.

Deze computerclub wil een breed publiek bereiken, van jong tot oud, van spelcomputer tot games en van digibeet tot computernerd.

Specialisten
Problemen of onduidelijkheden worden met elkaar besproken en als het even kan onderling door de bezoekers van de computerclub opgelost. Wordt het probleem niet opgelost, dan kunnen specialisten van de club worden ingeschakeld.

Onderwerpen die aan bod komen zijn een veilige manier van omgaan met internet; het installeren van nieuwe software; het verbeteren van (draadloos) internet in huis; het maken van een huishoudboekje of een agenda in Excel; foto’s bewerken, ordenen en opslaan; media bekijken op de TV en wat is werken in de cloud.

Ondersteuning ouderen
Ouderen kunnen ondersteuning verwachten bij hun tocht op de digitale snelweg. Uitgangspunt is dat iedereen eerst zelf de gelegenheid krijgt om met enige ondersteuning problemen op te lossen op computer, laptop, tablet of een smartphone.

Ervaren vrijwilligers begeleiden bezoekers persoonlijk met bijvoorbeeld de gratis internetcursus ‘Klik en Tik’ maar ook andere cursussen op het gratis te gebruiken oefenen.nl kunnen worden gevolgd.

SeniorWeb
‘t Houkje heeft een samenwerking met het landelijk bekende SeniorWeb kunnen afspreken. In de computerclub is dan ook een officieel leercentrum van SeniorWeb gevestigd. Dit geeft bezoekers en leden van de computerclub recht op fikse kortingen. Het is op die manier mogelijk gebruik te maken ongelimiteerde online helpdesk.

De entree op 5 september is gratis en bedraagt daarna € 2,00 per avond. Computerclub ‘t Houkje wordt ondersteund door de gemeente Delfzijl, Bewonersbedrijf Delfzijl Noord, Wijkbelangen Delfzijl Noord en SeniorWeb Nederland.

Voor meer informatie: 06 2442 4887 of info@computerclubthoukje.nl

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,221VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten