Combinatie Rottinghuis en De Zwarte Hond wint aanbesteding woonservicezone in het centrum van Delfzijl

Delfzijl – De gemeente Delfzijl wil in het centrum van Delfzijl een woonservicezone inrichten met als woonconcept ‘Wonen met een PLUS’. De ontwikkeling van het concept vindt plaats met woningcorporatie Acantus en woonzorgcentrum Burgemeester Van Julsingha. Via een Europese aanbestedingsprocedure is uiteindelijk de combinatie Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf B.V. en architectenbureau De Zwarte Hond B.V., beiden uit Groningen, geselecteerd om dit project te realiseren. Beide bedrijven hebben veel ervaring in dergelijke opgaven. De planning is om in het najaar van 2018 met de uitvoering te starten.

Uitwerking plannen

Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf B.V. en architectenbureau De Zwarte Hond B.V. kwamen overtuigend uit de bus met hun eerste ontwerp op basis van wensen en eisen van gemeente, woningcorporatie en woonzorgcentrum. Vanaf oktober 2017 werken de partijen de plannen verder uit. Dat is rond de zomer van 2018 naar verwachting zover klaar. Daarna kan het besluit volgen om tot realisatie over te gaan.

Wonen met een PLUS

Het woonconcept ‘Wonen met een PLUS’ is bedoeld voor jong en oud. Ook mensen met een zorg-vraag kunnen er zelfstandig wonen, omdat zorg, welzijn en voorzieningen dichtbij zijn. Hiermee speelt de gemeente in op veranderingen op het gebied van zorg en huisvesting, die aansluiten bij de vraag van inwoners en mogelijke bewoners. Het plan is om ongeveer zestig woningen te bouwen. Daarnaast komen er in de buurt twee supermarkten, Albert Heijn en Lidl.

Het is de bedoeling dat Woningcorporatie Acantus de woningen gaat verhuren en woonzorgcentrum Burgemeester van Julsingha het zorg- en welzijnsconcept verder uitwerkt en gaat aanbieden.

De centrumversterking past binnen de uitgangspunten van het Actieplan Centrum Delfzijl, te vinden op www.koers2022.nl.Back to top button