fbpx
10.1 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen College wil Jeu de Boules Vereniging Delfzijl 10.000 euro subsidie verlenen

College wil Jeu de Boules Vereniging Delfzijl 10.000 euro subsidie verlenen

Delfzijl – Het college van de gemeente Delfzijl stelt de gemeenteraad voor een bedrag van € 10.000,- beschikbaar te stellen aan de Jeu de Boules Vereniging Delfzijl. Dit geld is bestemd voor het verbeteren en duurzamer maken van hun accommodatie. Door zelfwerkzaamheid en subsidieregelingen heeft de vereniging inmiddels zelf een bedrag van € 22.000,- gegenereerd. De raad moet hierover nog een beslissing nemen.

De clubaccommodatie is van de vereniging en wordt volledig door de vereniging gerund en onderhouden. Na 25 jaar gebruik is het noodzakelijk om de accommodatie te verbeteren en een aantal duurzame maatregelen te treffen. De accommodatie krijgt kunststof kozijnen en hr++glas.

Ook worden er twintig zonnepanelen geplaatst om energieneutraal te worden. Wethouder Jan Menninga vertelt dat de gemeente de vereniging hierin op gepaste wijze wil faciliteren. ‘Met het op een kwalitatief goed niveau houden van de accommodatie en duurzaamheidsmaatregelen, geeft de uitstraling van het clubgebouw de gebruikers van het sportpark Centrum een positieve ‘boost. Daarnaast is de accommodatie voor ouderen een sociale ontmoetingsplek én een plek om te bewegen’.

Jeu de Boules Vereniging Delfzijl
De Jeu de Boules Vereniging Delfzijl is een vereniging die is gevestigd in de kom van Delfzijl op het sportpark Centrum. De vereniging is opgericht in 1993. Op dit moment kent de vereniging ruim vijftig leden in de leeftijd tussen 65 en 100 jaar . Door de vereniging worden regelmatig provinciale wedstrijden georganiseerd. Ook wordt eenmaal in de twee jaar het kampioenschap Jeu de Boules van Delfzijl georganiseerd. De Jeu de Boules vereniging is een sportvereniging voor alle inwoners van Delfzijl en nabije omgeving, die voorziet in een behoefte van beweging en vrijetijdsbesteding met een informele, gezellige, levendige en vooral gezonde sfeer.