fbpx
10.7 C
Delfzijl
29 oktober 2020 17:32

College stemt in met definitief ontwerp herinrichting plein De Vennen

Delfzijl – Het college heeft het definitief ontwerp voor de herinrichting van plein De Vennen in Delfzijl op 5 februari 2019 vastgesteld. Het ontwerp betreft de herinrichting van het huidige Vennenplein, het voormalig ‘Lommerts-terrein’, de laagbouw van de Vennenflat en een groot deel van de Noordersingel.

De herinrichting zorgt voor een goede verbinding tussen het winkelgebied in Delfzijl centrum en de nieuwe opgang naar de dijk. Daarbij biedt het plein voldoende parkeerplaatsen in een aantrekkelijke, sfeervolle en groene omgeving. Het ontwerp is samen met de klankbordgroep ‘Herinrichting plein De Vennen’, bestaande uit bewoners en ondernemers rondom De Vennen, tot stand gekomen.

Prettige plek om te verblijven
Wethouder IJzebrand Rijzebol is trots op het resultaat: “We hebben het afgelopen jaar samen met inwoners, ondernemers en partners nagedacht over de wensen voor het plein. In het ontwerp is niet alleen aandacht besteed aan de goede bereikbaarheid van het gebied.”

“Herstel van verbinding met de zee, verkeersbewegingen van auto’s, voetgangers en fietsers, als ook veiligheid, toegankelijkheid en geleiding van mensen met een (lichamelijke) beperking zijn hierin meegenomen. De parkeerplaatsen zijn onderverdeeld in meerdere vakken en gescheiden door ruim opgezette wandelgebieden met groenvakken en bomen. Samen met de nog nieuw aan te leggen openbare verlichting zorgen deze onderdelen voor een prettige verblijfssfeer op plein De Vennen.”

Vervolg herinrichting plein
Nu het definitief ontwerp is vastgesteld, zet de gemeente de aanbesteding voor de herinrichting van het gebied Vennenplein, tussen de winkelplinten en het voormalig ‘Lommerts-terrein’ in gang. Naar verwachting is dit deel van het plein nog in 2019 volledig opnieuw ingericht. De inrichting van het noordelijke deel, ter hoogte van het voormalig ‘Lommerts-terrein’, vindt plaats nadat de fundering voor de verbinding stad-strand opgeleverd is.

De herinrichting van het noordelijk deel vindt in 2020 plaats. Het gebied waar nu de Lidl en slagerij Remko zitten, wordt in 2022 aangepakt. Deze ondernemingen zijn dan verplaatst naar een ander plek aan het plein.

Actieplan Delfzijl Centrum
De herinrichting van plein De Vennen is onderdeel van het Actieplan Centrum Delfzijl. Dit plan bevat een groot aantal maatregelen om het centrum van Delfzijl de komende jaren een kwaliteitsimpuls te geven.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten