9.2 C
Delfzijl
17 mei 2021 00:30

College Delfzijl vraagt de raad om ruim 2,5 miljoen euro krediet beschikbaar te stellen voor (ver)nieuwbouw OBS Hiliglo in Holwierde

Holwierde – Het college van burgemeester en wethouders in Delfzijl stelt de raad voor om € 2.597.340,- beschikbaar te stellen voor de (ver)nieuwbouw van het schoolgebouw aan de Pastorielaan 1 te Holwierde. Dit schoolgebouw is in gebruik door OBS Hiliglo. Het bedrag is al opgenomen in het budget voor het Scholenplan Delfzijl.

Wethouder Jan Menninga: “Met het krediet voor de versterkingsopgave van OBS Hiliglo zijn alle te versterken schoollocaties belegd. Vanaf nu kunnen we ons helemaal richten op ontwerp en bouw van de kindcentra in Delfzijl. Dat vind ik een mooi resultaat, ook gezien de overgang naar de nieuwe gemeente Eemsdelta.”

OBS Hiliglo
De versterkingsopgave van OBS Hiliglo beoogt een (ver)nieuwbouw van deze basisschool op of nabij de huidige locatie. Er komt een eigentijds, toekomstbestendig en duurzaam schoolgebouw. Ook de vernieuwing/versterking van de naastgelegen gymzaal wordt meegenomen. Samen met OBS Hiliglo en kinderopvang Kids2b gaat de gemeente begin volgend jaar verder met de planvoorbereiding en het ontwerp. Daarna kan de de uitvoering beginnen.

Scholenplan Delfzijl
De gemeente Delfzijl maakt het basisonderwijs toekomstbestendig door een groot aantal basisscholen onder te brengen in kindcentra. Daarin zijn basisonderwijs en kinderopvang samengebracht. Hierdoor is in de toekomst opvang en onderwijs onder één dak te vinden voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. Met deze scholentransitie wil de gemeente bijdragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. De scholentransitie is onderdeel van het overkoepelende scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbinnen 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.
De gemeenteraad neemt in de raadsvergadering van 16 december een besluit.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten