College Delfzijl besluit: geen zorgcentrum aan het Molenbergplein

Delfzijl – Tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst over Centrum Zuidoost opende wethouder IJzebrand Rijzebol de bijeenkomst gisteravond met de woorden: “Het college heeft besloten dat er geen zorgpartij bij komt aan het Molenbergplein”. De aanwezigen reageerden met een bescheiden applaus: het Molenbergplein blijft zijn identiteit als uitgaansplein behouden.

Voor de zomervakantie hadden zorgpartijen aangegeven interesse te hebben in een locatie voor specialistische zorg aan het Molenbergplein. Reden: dichtbij het zorgcentrum en dichtbij het centrum van Delfzijl; alle voorzieningen voorhanden dus.

Aan het Molenbergplein zijn echter ook horeca- en uitgaansgelegenheden gevestigd. Bovendien worden er regelmatig evenementen op het plein georganiseerd. Reden genoeg voor de gemeente Delfzijl om een onderzoek te laten verrichten naar de haalbaarheid van specialistische zorg aan het Molenbergplein. Naar aanleiding van dit onderzoek én in goed overleg met de zorgpartijen, is besloten om een andere locatie te zoeken voor specialistische zorg in Delfzijl.

Meer informatie
Informatie over de ontwikkelingen rondom het Molenbergplein en andere locaties in Centrum Zuidoost vindt u op www.delfzijl.nl/centrumzuidoost

Back to top button