4.7 C
Delfzijl
21 april 2021 04:47

Co-assistenten OZG zetten zich in voor de gezondheid van de man

Scheemda – Het is alweer november en dat betekent dat de hele maand in het teken staat van de gezondheid van de man. Waarom? November wordt ook wel Movember genoemd. Movember is een stichting die zich sinds 2003 inzet voor de mentale gezondheid van de man en het bestrijden van teelbal- en prostaatkanker. Movember heeft meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd. Hun doel is om in 2030 het aantal mannen dat te jong overlijdt met 25% te verlagen.

Een groep co-assistenten uit het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda, gaan zich dit jaar inzetten voor gezondheid van de man. Ze gaan dit doen door mee te doen aan de Virtuele Movember Run.

Naast dat ze Movember een belangrijk doel vinden, is Kim Warink een van de organisatoren van de Movember Run. De afgelopen twee jaar heeft Kim de Movember Run gepromoot via sociale media en heeft zij zelf mee gerend in het Vondelpark in Amsterdam. Kim is hiervoor gemotiveerd, omdat zij in haar naaste familie te maken heeft gehad met prostaatkanker en suïcide, lees hier haar verhaal (https://www.movemberrun.nl/nl/blogs/blog/de-invloed-van-prostaatkanker-op-familie/) .

Dit jaar kan de Movember Run helaas niet in het Vondelpark plaatsvinden en daarom zal het virtueel verlopen. De co-assistenten zullen in de maand november zoveel mogelijk kilometers hardlopend bij elkaar gaan sprokkelen. Hun doel is natuurlijk zoveel mogelijk geld op te halen, waarbij jullie hulp hard nodig is. Je kan ze steunen door middel van een donatie en daarmee zowel de mentale als de fysieke gezondheid van de man bevorderen? Dat kan via onze movember teampagina: https://nl.movember.com/team/2376429 .

Meer informatie over de Movember Run en het starten van een eigen team vind je hier:  https://www.movemberrun.nl/nl/.

Volg ons op

11,074FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Populaire berichten