fbpx
9.6 C
Delfzijl
28 oktober 2020 08:42

Claudia Beuving haalt 1000 euro op voor Wensambulance Noord-Nederland

Appingedam – De 22-jarige Claudia Beuving uit Delfzijl heeft maandagochtend een cheque van 1000 euro overhandigd aan Harry van Hoogen, vrijwilliger bij Wensambulance van Stichting Ambiance Noord Nederland.

Claudia begon met het inzamelen van geld voor de Wensambulance nadat ze met haar vader en ernstig zieke moeder vorig jaar dankzij een Wensambulance stichting in Nederland een dagje naar de Burgers Zoo in Arnhem konden gaan. Begin dit jaar kwam haar moeder te overlijden, maar dankzij de Wensambulance hebben ze nog mooie herinneringen kunnen maken.

Verkoop Keramieken hartjes
Claudia wilde graag iets terug doen en begon een geldinzamelingsactie. Zo werden er keramieken hartjes verkocht, die speciaal voor haar gemaakt werden bij Keramiek Atelier Crea Rosa in Groningen. Tevens werd er op 13 december tijdens de modeshow van Irma Mode bij Hof van Daam een verloting gehouden, hiermee werd 150 euro opgehaald. Ook van haar werkgever Hennie Hofman van het Hof van Daam mocht ze een pot neerzetten waar mensen een donatie in konden doen.

Maandag 20 juli kon Claudia de cheque overhandigen aan Stichting Ambiance Noord Nederland. Met het bedrag wat Claudia heeft opgehaald kunnen ongeveer vier wensen in vervulling gaan.

Wensambulance
Stichting Ambiance Noord-Nederland (SANN) wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Mensen die weten dat ze niet meer zullen genezen en hun leven binnen korte tijd zal eindigen, gaan vaak nadenken over wat ze allemaal hebben meegemaakt en welke wensen en dromen ze nog hebben. De stichting wil mensen uit Noord-Nederland door middel van begeleidend ambulancevervoer helpen om zo’n wens te vervullen, en zo een laatste indrukwekkende ervaring aan het leven toevoegen.

Ze willen mensen naar een voor de persoon bijzondere plek brengen en ze zo een speciale dag geven. Stichting Ambiance Noord- Nederland is een stichting die is opgericht door vrijwilligers die onder andere werkzaam zijn in de zorg.

De stichting is volledig afhankelijk van donaties en giften. Wilt u ook een bijdrage leveren of wilt u meer weten over de Wensambulance kijk dan op de website.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,222VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten