8.1 C
Delfzijl
19 april 2021 01:09

Chemiebedrijf ESD-SIC schenkt waterscoutinggroep de Chauken uit Groningen twee hoofdmotoren voor wachtschip

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
KlussenKlussen
Vaker kopenVaker kopen

Farmsum – Op vrijdag 20 december heeft waterscoutinggroep de Chauken twee identieke DAF 1160 motoren in ontvangst mogen nemen van chemiebedrijf ESD-SIC. Dit bedrijf is producent van hoogwaardig siliciumcarbide (SiC) dat onder strenge milieueisen wordt geproduceerd. ESD-SIC is daarmee de meest milieuvriendelijke SIC-producent ter wereld. Met de waardevolle donatie van ESD-SIC aan de Chauken kan het wachtschip van de vereniging, de Jacoba II, blijven varen. De Jacoba II fungeert als varend clubhuis van de Chauken en wordt gebruikt voor allerlei activiteiten voor en door jongeren binnen Scouting. Zo wordt het schip gebruikt als slaapschip voor de zomerkampen van verschillende waterscoutinggroepen uit de regio.

De vervanging van de huidige motor was hard nodig. Een revisie van de motor 10 jaar geleden is niet geheel succesvol verlopen. Het bedrijf dat de revisie uitvoerde is vlak daarna failliet gegaan, waardoor de scoutingvereniging de gevolgen niet op het bedrijf kon verhalen. Hierdoor moesten reserves van de vereniging worden aangesproken en ondervindt het schip nog steeds de nadelige bijwerkingen van de revisie. De scoutingvereniging vaart sinds deze revisie met een motor die steeds slechter wordt.

Met de schenking van ESD-SIC kan de Jacoba II weer vele jaren vooruit. Eén van de gedoneerde motoren wordt gebruikt om de huidige motor te vervangen, de tweede motor wordt door de vereniging te koop aan geboden. Het geld dat wordt verdiend met de verkoop wordt gebruikt voor de werkzaamheden rondom de vervanging van de huidige motor.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier

Populaire berichten