Cel- en werkstraf voor 15-jarige jongen uit Loppersum na mislukte overval op supermarkt

Loppersum – Een 15-jarige jongen uit Loppersum is veroordeeld tot 124 dagen hechtenis, waarvan 120 dagen voorwaardelijk, op verdenking van poging tot een overval in een supermarkt en illegaal wapenbezit. De jongere hoeft niet terug naar de gevangenis, maar moet begeleiding en behandeling krijgen.

De tiener gingen op 4 juli een supermarkt aan het Pastoriepad in Loppersum binnen. Hij richtte een gaspistool op het hoofd van de medewerker en riep: “Geef mij je geld, anders schiet ik door je kop”. De supermarktmedewerker verzette zich en de jongen vluchtte zonder buit de winkel uit. Hij ging er op zijn fiets vandoor richting Zeerijp, daar kon de jongen op aanwijzing van getuigen worden aangehouden.

Een ernstige zaak, oordeelde de rechter. Door het optreden van de van de medewerker bleef het bij een poging. Deskundigen adviseren langdurige begeleiding voor de jongen. De rechter deelt de zorgen dat de tiener vanuit het niets tot het plegen van zo’n ernstig strafbaar feit is gekomen. De rechter vindt wel dat de jongen moet voelen dat zijn daden gevolgen hebben, daarom wordt er ook een taakstraf van 80 uur opgelegd.Back to top button