Cadanz Welzijn en AZC Delfzijl zoeken vrijwilligers voor gezellige spelletjesmiddagen en handige fietsopknappers

Delfzijl – Cadanz Welzijn en AZC Delfzijl zoeken taalvrijwilligers, vrijwilligers voor gezellige spelletjesmiddagen en handige fietsopknappers!

Nederland kent momenteel een grote toestroom van vluchtelingen. Kennis van de Nederlandse taal, om zich zodoende beter te kunnen redden, is ook voor hen belangrijk. Op veel plekken zijn al organisaties die volwassenen helpen om beter te lezen, schrijven, spreken, rekenen en te werken met een computer.

Cadanz Welzijn zoekt samen met het AZC Delfzijl diverse vrijwilligers voor het taal- en participatieproject # Meedoen. Als taalvrijwilliger leer je aan – en oefen je met asielzoekers, statushouders en vluchtelingen de Nederlandse taal. Dit gebeurt in het Taalcafé waar iedereen welkom is die zijn of haar Nederlandse spreekvaardigheid wil verbeteren. Naast het Nederlands leren spreken, zijn ontmoeting en gezelligheid belangrijk.

Ze willen ook graag spelletjesmiddagen/gezellige middagen organiseren waar iedereen welkom is. Op een ongedwongen manier met de Nederlandse cultuur en taal in contact komen tijdens ontspannen samenzijn, het spelen van een spelletje als mens-erger-je-niet en sjoelen. Kletsen en lachen onder het genot van een kop thee of koffie. En natuurlijk staan ze op deze middagen ook open voor andere culturen. Hier hebben Cadanz Welzijn en het AZC Delfzijl ook vrijwilligers voor nodig! Wil jij je hier als vrijwilliger voor inzetten? Neem contact met op met Cadanz Welzijn.

Samen repareren mag weer!
In het AZC in Delfzijl hebben veel bewoners een tweedehands fiets, maar niet de middelen voor onderhoud en reparatie. Er worden vrijwilligers gezocht die het leuk vinden om tweedehands fietsen op te knappen, zodat het weer een mooi en veilig exemplaar wordt. Het zou helemaal mooi zijn als deze vrijwilligers, vanuit hun kennis van -en affiniteit met techniek, hun kennis willen delen met anderen. Wil jij hieraan jouw positieve bijdrage leveren, neem ook dan snel contact op!

De contactpersoon voor al het hierboven genoemde is Peronne Burggraaf van Cadanz Welzijn, bereikbaar via telefoonnummer 0596-745024. Zij gaat graag met je in gesprek!

Back to top button