fbpx
11.8 C
Delfzijl
25 oktober 2020 18:07

Buurtbusvereniging Duurswold rijdt Stadsbus Delfzijl

Delfzijl – Bewoners uit Delfzijl Noord en Farmsum hebben samen met buurtbusvereniging Duurswold een oplossing gevonden voor het stoppen van de Servicebus Delfzijl (lijn 245). Met de komst van de Stadsbus Delfzijl blijven winkelcentrum De Wending, het station en het centrum voor bewoners uit Delfzijl Noord, Farmsum en Tuikwerd vanaf 11 december 2017 bereikbaar. Het college van B en W heeft besloten de nieuwe vorm van vervoer te ondersteunen om de bereikbaarheid van deze bestemmingen, die met het opheffen van de servicebus wegvallen, in stand te houden.

Lokaal initiatief

De Stadsbus rijdt vanaf 11 december elke dag tussen 9.00 en 17.30 uur, met uitzondering van de zondag. Wethouder IJzebrand Rijzebol is onder de indruk van de inzet van de bewoners en de buurtbusvereniging Duurswold. ‘Stadsbus Delfzijl is een prachtig voorbeeld hoe onze inwoners op eigen initiatief veel kunnen bereiken. De rol van de gemeente beperkte zich tot ondersteunen.’

Op 9 december vindt op het stationsplein te Delfzijl de feestelijke opening plaats. ‘Uiteraard dragen wij hieraan graag ons steentje bij.’ Voor inwoners uit Delfzijl Noord blijft de hoogwaardige Qlink6 de hoofdverbinding met het centrum en het station.

Nieuwe halte Commandementsplein

Bewoners en de Buurtbusvereniging hebben ook de route en de dienstregeling van de Stadsbus bepaald. Bij het vaststellen van de route is rekening gehouden met de komst van het Gezondheids-centrum (voorjaar 2018) aan het Plein de Molenberg te Delfzijl. Op het Commendementsplein wordt hiervoor een nieuwe halte gerealiseerd.

Buurtbusvereniging Duurswold

Om de Stadsbus te laten rijden zijn zeven extra chauffeurs nodig, Duurswold start hiervoor samen met het speciaal voor de stadsbus opgerichte bewonerscomité een wervingscampagne.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,223VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten