dinsdag 21 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Burgertop Appingedam krijgt vervolg met onder andere oprichting Stadscoöperatie

spot_img

Appingedam – Op 20 februari zijn in sportcentrum Eelwerd ruim 200 enthousiaste Damsters aanwezig geweest bij de Burgertop. Op uitnodiging van de gemeenteraad hebben zij met elkaar nagedacht wat belangrijke onderwerpen zijn om de leefbaarheid van onze stad met een blik op de toekomst te behouden en te verstevigen. Tijdens het vervolg van de Burgertop op 11 juni zijn vier thema’s gekozen waarmee burgers aan de slag willen: Burgerkracht & Burgerparticipatie, Zorg & Wonen, Cultuur, Recreatie & Roerisme en Duurzaamheid & Energie.

Doel van de themagroepen is de leefbaarheid in Appingedam te vergroten. Op 29 oktober hebben de trekkers van deze themagroepen hun plannen gepresenteerd. Burgemeester Rika Pot opende de bijeenkomst. Zij was blij met opkomst van ruim 50 belangstellenden en sprak haar waardering uit voor het enthousiasme waarmee de themagroepen aan de gang zijn gegaan. Daarbij benadrukte zij dat 12.000 bloemen mogen bloeien in Appingedam! Daarmee doelend op het aantal inwoners van de stad.

Communicatie en uitwisseling van kennis, ervaring en ideeën is een belangrijke randvoorwaarde om alle Damsters te betrekken bij de activiteiten die uit de Burgertop zijn voortgekomen. Een vijfde groep is bezig hiervoor een voorstel uit te werken. De komende maanden gaan de themagroepen aan de slag om ter uitwerking van de thema’s, concrete activiteiten te organiseren. Alle themagroepen zijn vertegenwoordigd in de Koersgroep. Gezamenlijk denken zij na over een vervolg van de Burgertop in 2017.

Wilt u ook meedoen met een van de themagroepen of heeft u een idee? Stuur dan een berichtje aan info@appingedam.nl. Nadere informatie over het vervolg van de Burgertop is ook te vinden op de website van de gemeente Appingedam www.appingedam.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
WonenWonen

Populaire berichten