Burgemeester Marijke van Beek ontvangt dorpsvisie Uithuizermeeden

Uithuizermeeden – Burgemeester Marijke van Beek heeft dinsdagochtend in Uithuizermeeden van aantal betrokken Meijsters, hun dorpsvisie op Uithuizermeeden in ontvangst genomen.

“Als burgemeester vind ik dit een geweldig initiatief”, geeft burgemeester Marijke van Beek aan. Ook wethouder Harrie Sienot, die van begin af aan bij dit project betrokken was, is blij en trots. “We zijn met een blanco verhaal naar het dorp gegaan, en dat was natuurlijk best spannend.” Het idee er achter was om een visie vanuit het dorp te ontwikkelen. En dat is gelukt, want het resultaat mag er zijn. Een ambitieus plan waarin aangegeven staat hoe de bewoners en ondernemers van Uithuizermeeden hun dorp toekomstbestendig maken. “Dit is een bij uitstek een goed voorbeeld van een burgerinitiatief”, vervolgt burgemeester Marijke van Beek.

Intensieve samenwerking

De ontwikkeling van deze visie gebeurde onder begeleiding van stedenbouwkundige Enno Zuidema, die bekend is met woon- en leefbaarheidopgaven, die daarin samenwerkte met stedenbouwkundige Dien Wiersma. De gemeente faciliteerde het gehele traject. Bijzonder was de intensieve samenwerking tussen bedrijven, inwoners en verenigingen uit Uithuizermeeden. Zo maakten Meij-Invest, Dorpsbelangen en de ondernemersvereniging Eemsmond Noord zich hard voor deze visie. Het rapport is het resultaat van diverse bijeenkomsten, waarvan de laatste op 2 maart plaatsvond.

Huis aan huis verspreid

Het rapport, dat de vorm van een krant heeft, werd vanochtend aan het voltallige college overhandigd. Daarna werd de krant huis aan huis in Uithuizermeeden verspreid, zodat alle Meijsters het plan ook kunnen lezen en kunnen zien wat er met hun input is gedaan.

Toekomst

Met dit plan zijn de Meijsters er nog niet. Nu zal het plan uitgevoerd moeten worden. Ook daarvoor hebben zich al mensen gemeld. Duidelijk is dat Meijsters zich betrokken voelen bij hun dorp en daar zich ook graag voor willen inzetten. “We hebben dan ook alle vertrouwen in toekomst van Uithuizermeeden”, besluit burgemeester Marijke van Beek. “Met zo’n visie en zo’n betrokkenheid uit het dorp, moet het wel goed komen”.Back to top button