10 C
Delfzijl
18 april 2021 13:11

Burgemeester Koen Schuiling wil om tafel met Woltersumers na open brief

Mode 2021Mode 2021
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen

Woltersum – Burgemeester Koen Schuiling van de gemeente Groningen wil op korte termijn om tafel met inwoners van Woltersum. Aanleiding is de open brief die gisteren door Woltersumers naar de burgemeester werd gestuurd. In de brief laten vier inwoners weten dat hun woning al jaren in de stutten staan vanwege de schade die veroorzaakt is door de aardbevingen in het gebied.

“Negen maanden geleden beloofde minister Wiebes de Tweede Kamer nog ‘prioriteit’ te geven aan onze zaak. Met de gemeente sloten we een akkoord dat onze zaak versnellen zou. We blijven speelbal van ambtelijke molens. Ons leven wordt vermorzeld”, aldus de briefschrijvers.

Een woordvoerder van de gemeente Groningen, waar Woltersum onder valt, laat vandaag weten dat de burgemeester direct actie heeft ondernomen en contact heeft opgenomen met de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). Ook laat hij onderzoeken wat er binnen de gemeente is misgegaan en wil hij op korte termijn in gesprek met de inwoners.

PvdA-Kamerlid Henk Nijboer liet gisteren al weten dat hij volgende week op bezoek wil komen in het dorp. Hij wil eerst de situatie zelf bekijken voor hij vragen stelt aan minister Wiebes. Het Groningse SP-Kamerlid Sandra Beckermann diende direct 24 vragen in, en wil dat de minister deze voor het einde van het zomerreces beantwoord. Ze wil daarin niet alleen weten wat er mis is gegaan in Woltersum, maar ook waarom de versterking in Ten Post flinke vertraging heeft opgelopen.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten