9.2 C
Delfzijl
16 mei 2021 23:42

Burgemeester Gerard Beukema reikt eerste exemplaar boek ‘Verhalen van Delfzijl’ uit

Delfzijl – Op maandag 30 november heeft burgemeester Gerard Beukema het eerste exemplaar van het boek ‘Verhalen van Delfzijl’ uitgereikt aan de nestor van de gemeenteraad de heer Arie Heuvelman. Burgemeester Beukema: ‘Met plezier bieden wij inwoners onze geschiedenis in notendop aan. Het geeft een beeld van ons rijke verleden. Dat nemen we mee als één van de fundamenten om de nieuwe gemeente mee op te bouwen.’

Het gemeentebestuur van Delfzijl heeft inwoners van de gemeente als afscheid bij de gemeentelijke herindeling de geschiedenis van Delfzijl in boekvorm aangeboden. Per woonadres was een gratis exemplaar beschikbaar. Inwoners hebben zich hiervoor kunnen intekenen. Het boek geeft de geschiedenis weer in tientallen verhalen en foto’s. De komende weken krijgen de inschrijvers het boek per post thuisgestuurd.

Burgemeester Beukema: ‘Ik ben blij dat we met dit boek inwoners een tastbare herinnering kunnen geven. Het is gezien de corona-omstandigheden nu niet mogelijk op een andere manier feestelijk afscheid te nemen van de oude gemeente Delfzijl. Dit boek is onmisbare bagage op weg naar de nieuwe gemeente Eemsdelta en een mooie, blijvende afsluiting.’

Voor het boek is veel belangstelling
Ruim 3350 huishoudens hebben zich ervoor ingetekend. Daarnaast zorgt de gemeente dat het boek terecht komt bij de bewoners van verpleeghuizen in de gemeente. Ook scholen krijgen het boek toegestuurd.

‘Verhalen van Delfzijl’ is ontstaan als initiatief van Stichting Cultureel Erfgoed Gemeente Delfzijl. Met een groep vrijwilligers heeft de stichting op een toegankelijke en laagdrempelige manier de geschiedenis van gemeente Delfzijl met haar dorpen in kaart gebracht en op schrift gesteld.

Het boek is verkrijgbaar in de boekhandel en wordt uitgegeven door uitgeverij Profiel in Bedum.

Volg ons op

11,160FansLike
1,424VolgersVolg
5,283VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
TuinTuin
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten