Burgemeester Beukema reikt vier koninklijke onderscheidingen uit

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft woensdagochtend vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Delfzijl die zich op een of andere wijze vrijwillig hebben ingezet voor de gemeenschap. Alle vier inwoners van de gemeente werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Wagenborgen: Mevrouw E. Haan-Zandinga

Mevrouw Haan was jarenlang collectant voor de Hartstichting en KWF. Voor de Petruskerk in Wagenborgen was zij lid van de Kerkenraad, bezorger van het Maandblad, de (kerst)bloemen en verjaardagskaarten bij zieken en ouderen en gastvrouw. Daarnaast was zij vrijwilliger bij Muziekvereniging In Corpore en bezorgde ze maaltijden in het kader van het project tafeltje-dek-je.

Borgsweer: De heer T. Meijerhof

De heer Meijerhof is onder anderen vrijwilliger onderhoud bij het kerhof in Borgsweer en de begraafplaats in Termunten. Naast het onderhoud regelt hij ook de administratie en de uitgifte van graven. Daarnaast is hij bestuurslid van Dorpsvereniging Borgsweer, waarvoor hij ook al jaren verschillende activiteiten organiseert. In 2014 was de heer Meijerhof betrokken bij de totstandkoming van een dvd over de voormalige tramlijn tussen Delfzijl en Ter Apel. Ook verricht hij activiteiten voor onder anderen bewoners van een bejaardencentrum.

Delfzijl: Mevrouw M.A.L. Kits-Bleijenbergh

Mevrouw Kits-Bleijenbergh is naast haar werk als pedicure, vrijwilliger bij de H. Liudgerparochie Noord- Groningen (leider gespreksgroepen, lid van de parochieraad, redactielid parochieblad, lid van het Interkerkelijk Overleg, lid van de werkgroep Bloemversiering) en bestuurslid van de Zonnebloem, afdeling Delfzijl. Ook is zij tot op heden gastvrouw en bestuurslid van de Stichting Molen Adam.

Delfzijl: De heer G. Meijer

De heer G. Meijer was vrijwilliger en bestuurslid van de buurtvereniging/speeltuinvereniging Oosterveld, lid van de ouderraad van OBS de Ripperdaborg, vrijwilliger/klusjesman bij Muziekvereniging Koningin Wilhelmina en is nog steeds vrijwilliger bij en bestuurslid van de Handelsvereniging Delfzijl en Farmsum (onder andere zeer actief bij het Sinterklaasfeest) en voorzitter en aanspreekpunt van Soos Wilhelminaheem.

Back to top button