Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft donderdagochtend groep zeven van basisschool Farmsumerborg ontvangen in de Raadszaal van het gemeentehuis. Dit gebeurde ter gelegenheid van het Nationaal Schoolontbijt.  Tijdens het ontbijt reikte de burgemeester een cheque ter waarde van 150 euro uit die ten goede komt aan de Linda Foundation. Het goede doel dat dit jaar gekoppeld is aan het Nationaal Schoolontbijt.

De leerlingen van groep zeven konden de burgemeester vragen stellen of aangeven wat ze hier het liefst willen wijzigen. Daaruit kwam nadrukkelijk naar voren dat de containers op het Borgshof, ooit neergezet voor de jeugd, een doorn in het oog is van de schooljeugd. Er wordt gedeald, in geplast en oudere jeugd veroorzaakt overlast. De burgemeester gaf aan binnenkort een kijkje te komen nemen en zich van de situatie op de hoogte te laten stellen.

De leerlingen hadden vooral veel vragen voor de burgemeester zoals of de ketting van een de burgemeester zwaar was, wat zijn favoriete voetbalclub was, of hij altijd al burgemeester wilde worden en of ze een rondleiding door het gemeentehuis konden krijgen. Maar ook de opmerking dat burgemeester Beukema op Johan Derksen leek kwam voorbij. Beukema heeft die opmerking vaker gehoord en vertelde vroeger bij een krant te hebben gewerkt samen met Johan dus ze spraken elkaar regelmatig.

Tot slot kregen de leerlingen de gevraagde rondleiding door het gemeentehuis waarna ze afscheid namen en hij hun beloofde binnenkort langs te komen.

Advertenties