fbpx
zaterdag 27 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Burgemeester Beukema feliciteert Janny en Nanko Bilder met briljanten huwelijk

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Eemsdelta heeft vanmorgen het echtpaar Bilder- Huizinga gefeliciteerd met hun briljanten huwelijksfeest. Janny en Nanko zijn vandaag 65 jaar getrouwd.

De heer Nanko Bilder is in 1930 geboren in de Farmsummerhaven op een schip: een 75 tonner. Zijn ouders voeren overal. Vroeger, als jongen van 15, is hij als knecht gaan varen en op de sleepboot van haar oom en tante, kwam hij zijn toekomstige echtgenote, Janny Huizinga tegen. Na hun verkeringstijd en trouwen hebben ze ook samen gevaren. Tien jaar in totaal en daarna zijn ze “aan de wal” gegaan.

Meneer is werkzaam geweest bij de Hoogovens in IJmuiden en toen er in Delfzijl een nieuwe fabriek gebouwd werd, Kawecki Billiton, is hij daar gaan werken als procesoperator. 24 jaar lang heeft hij daar gewerkt.

In die jaren was mevrouw er voor hem en hun zes kinderen. Inmiddels is het gezin uitgebreid met 14 klein- en 20 achterkleinkinderen. Meneer Bilder: “ze wonen allemaal in de buurt, degene die het verste weg woont, woont in Groningen”. Ze ervaren dat als een grote rijkdom.

Mevrouw Bilder houdt van breien en meneer heeft ook van schepen en boten zijn hobby gemaakt: hij bouwt ze na in miniatuur. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,329VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer