Burgemeester Beukema van Delfzijl doet aangifte tegen voorzitter Seniorenpartij

Delfzijl – Gerard Beukema, burgemeester van Delfzijl, heeft aangifte gedaan tegen Jan Ottens van de Seniorenpartij Delfzijl. Ottens wordt er van verdacht een mogelijk strafbaar voorstel te hebben gedaan aan fractievoorzitter George van Amson van Seniorenbelangen Delfzijl. Als van Amson afstand zou doen van zijn raadszetel, zou daarvoor in ruil een juridisch ‘staakt het vuren’ komen. Volgens burgemeester Beukema is dat strafbaar en zag daarom aanleiding om aangifte te doen bij de politie.

De juridische strijd is begonnen nadat van Amson vorig jaar uit de Seniorenpartij werd gezet. Sindsdien heeft Ottens een geschil met van Amson over een geldbedrag, die hij namens zijn partij claimt.

Jan Ottens zegt dat hij zich van geen kwaad bewust is. ‘Het gaat om een voorstel wat ik heb uitgewerkt, maar teruggetrokken’ zegt hij. George van Amson zou zelf met het voorstel bij Ottens zijn gekomen. ‘Omdat het voorstel me toch niet lekker zat heb ik advies ingewonnen en op basis daarvan besloten het voorstel meteen weer terug te trekken’.

Van Amsom zegt dat het verhaal van Ottens niet klopt. ‘Ik heb dit voorstel nooit gedaan. Hij kwam met een brief aanzetten waar in stond dat ik mijn zetel moest afstaan. Dat is strafbaar. Ik ben meteen naar de griffier gegaan voor advies. Het is nu aan de burgemeester. Ik ben er doodziek van’.

Burgemeester Beukema laat in een schriftelijke reactie weten dat hij contact heeft gehad met Ottens over het voorval, maar zag desondanks aanleiding om aangifte te doen bij de politie.

Back to top button